TREZOR

George Clooney pályázik Leonardo házára

A színész nem kollégája, Leonardo DiCaprio házát nézte ki magának, hanem azt a tengerparti villát, amiben egykor Leonardo da Vinci lakott és épített. Megadna érte akár 15 millió dollárt is.

A toszkán villa a 15. század végén épült, eredetileg erődként használták. Leonardo után Napóleon testvére is volt az épület lakója. Most pedig egy másik híresség, George Clooney érdeklődik az ingatlan iránt.

Ideális szerelmi fészek

Talán éppen az erődítés vonzza, hiszen így könnyebb lenne távol tartania a paparazzókat. Ahogy azt korábban írtuk, a színész Londonban építteti új házat, s mára az is kiderült, hogy árulja Comói-tónál levő villáját, amit a zaklatók miatt szeretne eladni. Clooney azt szeretné, ha ifjú feleségével ezen a festői helyen nyugodtan élvezhetnék egymás társaságát.

Egy zseni lakott benne

Leonardo 1502-től volt az ingatlan lakója. A falak a terasz körül, amelyeket elsősorban védelmi célokra tervezett, máig állnak. Da Vinci falai fölött a Földközi-tenger csodálatos panorámája tárul a lakók elé. Az épület négyszintes, a legalsó a felszín alatt van. A földszinten hatalmas nappali, nyitott terasz a tenger felé, konyha, étkező található. Belső lépcső vezet fel, az első emeleten öt hálószoba van, mindegyikhez fürdőszoba is tartozik.

A 14,6 millió dolláros vételár igazán méltányos, ha azt nézzük, hogy Leonardo más munkái mennyiért cseréltek gazdát. A Salvator Mundi című Krisztus ábrázolása például tavaly több mint 75 millió dollárért, az ingatlan árának ötszöröséért kelt el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?