TREZOR

Drágult az OTP - Csányi eladott

Érdemes-e követni az ország leggazdagabb emberét a részvénypiacon? Az OTP részvények az első félévben 50 százalékkal drágultak, ráadásul a Credit Suisse elemzői további emelkedést várnak.
  • Szerző: Ripost

 

A kamatok csökkenésével alternatív befektetési lehetőségeket keresnek a megtakarítással rendelkezők. Az elmúlt hónapok bankbotrányai ellenére a Budapesti Értéktőzsde iránt nem csökkent a bizalom. Az első félévben az üzletmenet látványosan élénkült, és a papírok ára is szépen emelkedett. Január és június között az átlagos napi forgalom tízmilliárd forint volt, a BUX – a részvényárak változását jelző index -, 30 százalékkal emelkedett.

 

Vezet az OTP

 

Legjobban azok jártak, akik tavaly OTP papírokból tankoltak be, az ő vagyonuk hat hónap alatt másfélszeresére hízott, De jól jártak a többi nagypapír – Mol, Telekom és Richter -, részvényesei is.

Az első félévi 50 százalékos drágulás után a Credit Suisse további 16 százalékos árfolyam-emelkedést vár a legnagyobb magyar bank részvényeitől. Az elemzők többsége és – a jelek szerint -, a bank menedzsmentje, élükön Csányi Sándorral -, feltehetően sokallja a legfrissebb, 6500 forintos célárat, legalábbis erre utal, hogy a bónusz részvényeit még aznap eladták, ahogy azok a számlájukra kerültek.

 

Repült a bónusz-pakk

 

 

 

Az OTP első embere tegnap 387 millió forint értékben dobott piacra részvényeket, helyettese, Wolf László 228 millió forintnyi papírtól szabadult meg.  A bankvezérek által eladott mennyiség többé-kevésbé megegyezik azoknak a részvénycsomagoknak a nagyságával, amelyeket tegnap kaptak a cég javadalmazási programjának keretében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?