TREZOR

Az 5 legolcsóbb úticél Európában

Mit szólnál egy vagány hátizsákos csavargáshoz? Ha van benned egy kis kalandvágy, nagyobb élményekben lehet részed, mint egy szokásos all-inclusive nyaraláson. És jóval kevesebb pénzből kijössz!
címkék:
  • Szerző: Ripost

1.    Bukarest

Igen, jól olvastad! Ha már örökké összekeverik a mi fővárosunkkal, ideje, hogy megismerd. Persze mi is tudunk romantikusabb helyeket  Romániában, de hátizsákos turistaként itt a legkönnyebb boldogulni és a belváros látnivalói megérnek egy hosszú hétvégét.


Ha már ott vagy:
hostelt már 16 lejért,
buszjegyet 4 lejért,
múzeumbelépőt általában 12 lejért kapsz.
Így az átlagos étel-ital-árakkal számolva nagyjából 100 lejből, azaz 7000 Ft-ból kihozhatsz egy városnézős-kirándulós napot!
 


2.    Szófia

Bulgáriáról sem a főváros szokott az eszébe jutni a nyaralást tervezőknek, pedig egészen más hangulata van, mint a Napospart és az Aranypart szállodagyárainak. A turistákkal is sokkal kedvesebben bánnak, mint ott, ahol csak belőlük élnek. Érdemes viszont egyenesen oda utazni, mert a belföldi járatokkal a tengerpartról odajutni meglehetősen drága.


Ha már ott vagy: 
szállást 14 leváért,
buszjegyet 2 leváért,
ebédet nagyjából 17 leváért vehetsz,
így a belépőket és a söröket is beleszámolva 45 levát, azaz 7200 Ft-ot kell költened egy nap.


3.    Krakkó

Lassan olyan népszerű úti cél, mint Prága vagy Budapest, mégsem szálltak még el az árai. Legalább 3-4 napra tervezd az utat, annyi látni- és buliznivaló van a lengyel városban!

Ha már ott vagy: 
A legolcsóbb hostel 30 zloty,
enni-inni 18-24 zlotyért tudsz,
a múzeumbelépők pedig nagyjából 15 zlotyiba kerülnek,
tehát tömegközlekedéssel együtt 7600 Ft-tal kell számolnod naponta.


4.    Belgrád

Még mindig tartanak tőle egy kicsit a magyar utazók, pedig régen kiheverte a város a háború okozta sebeket. Igaz, a műemlékek közül nagyon sok elpusztult, de ha belekóstolnál a balkáni hangulatba, errefelé kell kezdened! Dínár helyett itt egyszerűbb euróban számolni – a legtöbb helyen el is fogadják.

Ha már ott vagy:
Olcsóbb szállást 4,5 euróért,
étkezdét 10 euróért,
szórakozóhelyet 4,5 euróért találsz,
így 25 euróból, azaz 7700 Ft-ból jól érezheted magad.


5.    Varsó

Érdekes, hogy Lengyelország fővárosa  kevésbé népszerű úti cél, mint Krakkó, pedig a hangulat és a látnivalók mennyiségében nem marad le mögötte. A II. világháború után teljesen újjáépítették a belvárost, amit így a régi pompájában csodálhatunk meg.

Ha már ott vagy:
Itt már 35 zlotyt kell a szállásért kicsengetned,
és 40 zlotyt számolj az étkezésre.
Mindennel együtt 113 zlotyival, azaz 8500 Ft-tal számolj egy napra.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?