TREZOR

A jó főnök fél milliárd forintnyi eurót hagyott dolgozóira

Imádott vezető az olyan, aki halála után is gondoskodik az alkalmazottairól. Így tett egy olasz gyár tulajdonosa is, aki 1,5 millió eurót osztott ki munkásaink a végrendelete alapján karácsonyra.
  • Szerző: T.D.

Nagyon meglepődhettek az Enoplastic gyár munkatársai, miután júniusban elhunyt főnökük milliós karácsonyi bónuszt ajándékozott nekik.

A borosüveghez dugókat és címkéket készítő Piero Macchi, az Enoplastic alapítója, 85 éves korában hunyt el. Halála előtt nem sokkal változtatta meg végrendeletét úgy, hogy vagyonából az olasz Alpokban fekvő Bodio Lomnagó-i gyár 250 munkatársa is részesüljön.

A karácsonyi ajándékot a megboldogult felesége intézte el. A csekkel együtt köszönőlapot is kapott mindenki.

A gyár nemrég felvett munkatársai fejenként kétezer (630 ezer forint), míg a régi dolgozók fejenként tízezer ( 3,1 millió forint) eurót kaptak.

Azoknak a családoknak, akikről Piero Macchi tudta, hogy szegényebbek, még több pénzt juttatott.

Az 1957-ben alapított vállalat évente 2,5 milliárd terméket készít, és ezeket a világ 80 országában értékesíti. A cég humánpolitikája mindig is a családias légkör kialakítására törekedett a munkások és a vezetőség körében. Ez a példa szerint sikerült is. Cégtulajok, a lecke feladva, ezt tessék lekörözni.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?