TREZOR

3 tipp, hogyan tudsz ingyen és hatékonyan angolul tanulni

A társalgásszintû angol nyelvtudás mára alapvető követelmény a munkaerőpiacon és létszükség az online világban. Sajnos az angol tanfolyamok jelentős része drága, de találtunk néhány ingyenes és hatékony képzést.
címkék:
  • Szerző: M. D.

5perc Angol

Az 5perc Angol egy több mint 10 éves múltra visszatekintő online nyelviskola. E-mailban lehet feliratkozni a napi rövid leckékre, melyek érdekesen és tömören próbálják az ember szókincsét, nyelvtanját és hallás utáni értését fejleszteni. A honlapon 5percangol.hu, megtalálhatunk minden fontos ismeretet, ami szükséges lehet egy állásinterjún vagy nyelvvizsgán. Ez a módja a nyelvtanulásnak azoknak ajánlott, akik dolgoznak, tanulnak és nincs sok idejük, de motiváltak.

Duolingo

A duolingo az  online boltok legnépszerűbb oktatási programja, a 20 millió felhasználóval rendelkező Duolingo 2014-ben jelentette be, hogy nyelvtanulási alkalmazásait magyar nyelven is elérhetővé teszi. Ennek köszönhetően már a magyar felhasználók számára is lehetővé vált a teljesen ingyenes angol nyelvtanulás az interneten, valamint iPhone- és Android-alkalmazásokon keresztül.

A Duolingo különlegessége, hogy a nyelvi tanfolyamokat a játékokhoz hasonlóan fejlesztették, ezért a tanulás élménye egyszerre jutalmazó és addiktív.

 

A mozi ereje

Az egyik, ha nem a legproduktívabb formája az autodidakta nyelvtanulásnak a filmnézés. A kívánt sorozat epizódot vagy filmet nézzük angol nyelven felirattal. Ha gyengébb az angolunk, magyar felirattal, ha kicsit erősebb, akkor angollal. Ezzel a módszerrel szórakozva tanulhatunk meg fontos kifejezéseket, nyelvtani formákat és állíthatjuk rá a fülünket az angol nyelv befogadására. Jó tipp, hogy a kedvenc filmedet, amit már amúgy is kívülről fújsz, nézd felirat nélkül!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?