TREZOR

125 millió forintot is érhet a csűrben tartott autó

Harminc évig csak porfogó volt a csûrben az az 1929-es évjáratú Bentley, amelyet most a tulajdonosa árverésre bocsát. A szakértő úgy meglepődött, amikor meglátta, mintha egy eredeti Rembrandt-kép került volna elő a sufniból.
címkék:

 

Ugyan belepte a por és behálózták a pókok, de a nem mindennapi luxuskocsi kiváló állapotban van. A nagypapa 1935-ben vásárolta, és nem is vált meg tőle soha. 1985-ben vonták ki a forgalomból, ekkor zárták a pajtába. Hat héttel ezelőtt az unoka, a jelenlegi tulajdonos úgy gondolta, egy aukción akár 30 ezer fontot is megadnának érte.

 

Az évtized fogása

A Bonhams árverési ház szakértője szerint ez az utóbbi tíz év legnagyobb fogása a régi autók között. A kocsi, amelyből összesen 665 darabot készítettek, már gyártásakor is státusszimbólumnak számított. Ma pedig a gyűjtők szívesen licitálnak érte. A most fellelt darabnak minden alkatrésze eredeti, hiánytalan és remek állapotban van, még a karosszéria és a kárpitozás is megmaradhat eredetiben. Némi tisztítás és csinosítás után újra visszatérhet az utakra.

 

Kevés ilyen jön-megy az utakon

1928-ban egy ilyen autó verseny változata nyerte meg a Le Mans-i 24 órás autóversenyt. A sebességkorlátokat is jócskán túl lehetett lépni vele; 1932-ben futotta a rekordot 222 kilométeres óránkénti sebességgel. James Bond is ilyet vezetett, nem kétséges tehát, hogy rendkívül elegáns és előkelő.

 

A Bonhams a 150 és 200 ezer font közötti értéksávban indítja az aukción, de a szakértő reményei szerint az árat 300 ezer fontig is felsrófolhatják a szeptemberi árverésen.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?