TREZOR

11 tipp betörés ellen, hogy nyugodtan menj nyaralni!

Lehet úgy gondtalanul pihenni, hogy közben folyton amiatt rettegsz, vajon mi lehet otthon? Összeszedtük a legfontosabb infókat, hogy ne legyen rémálom a pihenés.
címkék:
  • Szerző: Ripost

1.    Győződj meg róla, hogy tényleg zárva van minden! Fordítsd rá azt a zárat is, amit napközben nem használtok és még a kamra ablakát se hagyd nyitva, résnyire sem!

2.    Kérd meg a szomszédot vagy egyik barátodat, hogy néha menjen át és nyissa ki az ablakokat, kapcsolja be a tévét, ürítse ki a postaládát. Ha feltűnően néptelen egy ház vagy lakás, az könnyű célponttá válik!

3.    Ne tudja az egész környék, hogy nyaralni indultok! Csak azoknak szólj, akikben tényleg megbízol.

4.    Ne pakold meg az autót előző este! Ha sokan látják, hogy gőzerővel készülődtök, még a végén a kocsit is ellopják reggelre az összes cuccal együtt.

5.    Szerezz be időkapcsolókat: pár száz forintért azt a látszatot keltik, mintha lenne valaki a lakásban. Beprogramozhatod, hogy mikor kapcsolja be és ki a tévét és a rádiót vagy a lámpákat.

6.    Ha kertes házban laktok, ne maradjon semmi a fal mellett, amin könnyű felmászni! A létrát, kerti bútort inkább zárd be valahová!

7.    Szereltess fel mozgásérzékelős lámpákat az ajtók és az ablakok fölé! A fényár megfutamíthatja a tolvajokat.

8.     Némítsd le a telefont! Ha hallani, hogy csörög, de nem veszik fel, az is egyértelmű jele annak, hogy üres a ház.

9.    Ne posztold ki a Facebookra, hogy éppen nyaralsz! Azt meg pláne ne, hogy meddig maradtok. A bűnözők sokkal jobban figyelik a közösségi oldalakat, mint gondolnád!

10.    A fotókon se jelöld meg, hogy hol készültek, amíg haza nem érsz!

11.    Ha már itt tartunk: ne tölts fel képeket a házatokról és a lakásotok belsejéről! Mi is örülünk, milyen szép lett a konyhád, de a betörőknek csak tippeket adsz vele, hogy könnyebben tájékozódjanak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?