0°C
4°C

Lázár, Olimpia névnapja

RETRO RÁDIÓ

Karácsonyi tippek a cukrászmestertől: Liptai Claudia férje elárulta a tökéletes bejgli titkát

Niki
Szerző
Niki
Létrehozva2025. 12. 17. 08:00

Pataki Ádám cukrászmester nem rejtegeti a trükkjeit, sőt nagyon szívesen ad tanácsot bárkinek, ha süteményekről van szó, ami így karácsony környékén biztosan jól jöhet a házasszonyoknak. Liptai Claudia hitvese most a tökéletes bejgli titkát fedte fel.

A karácsony közeledtével sok háztartásban igencsak feszültté válik a légkör a bejgli sütés miatt, sőt talán néhány elmormolt ima is hallható annak érdekében, hogy ne repedjen szét a tradicionális ünnepi sütemény. Az aggódó háziasszonyok mentőangyala most nem várt helyről érkezett, ugyanis tegnap Bochkor Gábor reggeli műsorában Pataki Ádám cukrászmester árult el néhány bombabiztos tippet a tökéletes bejgli készítéséhez. Mutatjuk mit érdemes betartani Liptai Claudia férje szerint.

Liptai Claudia férje cukrászként igazán sikeres, most a tökéletes bejglihez adott tippeket.
Liptai Claudia gyermekének apja, Pataki Ádám most végre mindenkit beavatott a bejglikészítés fortélyaiba (Fotó: Bors)

A Bochkor tegnapi adásában a hazánkban új keletű panettone rajongás miatt keresték fel Liptai Claudia második férjét, Pataki Ádámot, aki már hosszú évek óta a cukrászmester címmel büszkélkedhet. Ám a tradicionálisan olasz édesség mellett a hagyományos magyar karácsonyi süteményekről is szó esett. Így kiderült, mi a teendője annak a hobbicukrásznak, akinél mindig szétreped a bejgli, hogy idén elkerülje a katasztrófát.

„Ti cukrászok csináljátok a tökéletes bejglit, ami nem reped, de olyan jó. És a háziasszonyok csinálják a nagyon finom bejglit, amiből mindegyik reped” vettette fel az elméletét Bochkor Gábor, amire Ádám azonnal tiltakozott.

Ez nem igaz! Az elmúlt 10 évben én is görcsöltem ezen a repedésen, de idén ezt elengedtem, már csak azért is, mert azt gondolom, hogy a tökéletlenségben van a tökéletesség. Egy olyan világban élünk, ahol mindig azt mutatjuk, hogy minden szuper, de nem kell. Mi van, ha megreped? A lényeg, hogy finom

 – kezdte egy magasztos gondolattal a cukrász.

Retro Rádió Bochkor
A Bochkor műsorvezetői még vitába is szálltak a legfinomabb bejgli témában, Bochkor Gábor családja nem bánja, ha megreped (Fotó: Archív/hot! magazin)

Liptai Claudia párja megosztotta a titkot

Persze mindez szép és jó, de a kétségbeesett anyukákon valószínűleg nem sokat segít, így Ádám nekik is adott néhány fogódzót a szívet melengető gondolatok mellé.

„Egyébként a túlzott töltelék miatt van ez, mert ha szinte csak az van benne, akkor magasabb lesz a nedvességtartalom. Viszont, ha olyan tölteléket készítünk, vagy jó minőségű mazsolát veszünk, nem azt a rossz kopogósat, akkor az nem vesz fel annyi nedvességet és több víz marad a töltelékben, vagy ha nem szurkáljuk meg eléggé, amiatt megreped. De attól még az nagyon finom marad” – árulta el.

Az is fontos, hogy a töltelék legyen rendesen kihűtve, ha előző nap elkészítjük az nem baj, mert elpárolog belőle a nedvesség. És sütés előtt, ha kétszer kenik le tojással, akkor a második után kell megszurkálni, mert el lehet tömíteni a lyukakat a második réteggel, és nem párolog el belőle a gőz 

– tette még hozzá Ádám.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.