
Karácsonyi tippek a cukrászmestertől: Liptai Claudia férje elárulta a tökéletes bejgli titkát
Pataki Ádám cukrászmester nem rejtegeti a trükkjeit, sőt nagyon szívesen ad tanácsot bárkinek, ha süteményekről van szó, ami így karácsony környékén biztosan jól jöhet a házasszonyoknak. Liptai Claudia hitvese most a tökéletes bejgli titkát fedte fel.
A karácsony közeledtével sok háztartásban igencsak feszültté válik a légkör a bejgli sütés miatt, sőt talán néhány elmormolt ima is hallható annak érdekében, hogy ne repedjen szét a tradicionális ünnepi sütemény. Az aggódó háziasszonyok mentőangyala most nem várt helyről érkezett, ugyanis tegnap Bochkor Gábor reggeli műsorában Pataki Ádám cukrászmester árult el néhány bombabiztos tippet a tökéletes bejgli készítéséhez. Mutatjuk mit érdemes betartani Liptai Claudia férje szerint.

A Bochkor tegnapi adásában a hazánkban új keletű panettone rajongás miatt keresték fel Liptai Claudia második férjét, Pataki Ádámot, aki már hosszú évek óta a cukrászmester címmel büszkélkedhet. Ám a tradicionálisan olasz édesség mellett a hagyományos magyar karácsonyi süteményekről is szó esett. Így kiderült, mi a teendője annak a hobbicukrásznak, akinél mindig szétreped a bejgli, hogy idén elkerülje a katasztrófát.
„Ti cukrászok csináljátok a tökéletes bejglit, ami nem reped, de olyan jó. És a háziasszonyok csinálják a nagyon finom bejglit, amiből mindegyik reped” – vettette fel az elméletét Bochkor Gábor, amire Ádám azonnal tiltakozott.
Ez nem igaz! Az elmúlt 10 évben én is görcsöltem ezen a repedésen, de idén ezt elengedtem, már csak azért is, mert azt gondolom, hogy a tökéletlenségben van a tökéletesség. Egy olyan világban élünk, ahol mindig azt mutatjuk, hogy minden szuper, de nem kell. Mi van, ha megreped? A lényeg, hogy finom
– kezdte egy magasztos gondolattal a cukrász.

Liptai Claudia párja megosztotta a titkot
Persze mindez szép és jó, de a kétségbeesett anyukákon valószínűleg nem sokat segít, így Ádám nekik is adott néhány fogódzót a szívet melengető gondolatok mellé.
„Egyébként a túlzott töltelék miatt van ez, mert ha szinte csak az van benne, akkor magasabb lesz a nedvességtartalom. Viszont, ha olyan tölteléket készítünk, vagy jó minőségű mazsolát veszünk, nem azt a rossz kopogósat, akkor az nem vesz fel annyi nedvességet és több víz marad a töltelékben, vagy ha nem szurkáljuk meg eléggé, amiatt megreped. De attól még az nagyon finom marad” – árulta el.
Az is fontos, hogy a töltelék legyen rendesen kihűtve, ha előző nap elkészítjük az nem baj, mert elpárolog belőle a nedvesség. És sütés előtt, ha kétszer kenik le tojással, akkor a második után kell megszurkálni, mert el lehet tömíteni a lyukakat a második réteggel, és nem párolog el belőle a gőz
– tette még hozzá Ádám.






