Létrehozva: 2022.08.11.
Módosítva: 2022.08.11.

Ikonikus helyszínen lép fel Szikora Róbert

1968-tól a rendszerváltásig rendezték meg évente a legendás Tabán Fesztivált. A budai városrész rövid idő alatt vált a magyar rockzene fontos helyszínévé. Most a nosztalgiázni vágyók és az ifjabb korosztály is megtapasztalhatja, milyen az, amikor a magyar zene nagyjai összegyűlnek a Tabánban.

Szerző Elekes Judit

Augusztus 18-tól 20-ig feléled a retro érzés a Tabánban! A Szent István Nap alkalmából szervezett Retro Tabán eseményen a magyar zene ikonikus csillagai lépnek fel: a Mobilmánia, Deák Bill Gyula, Nagy Feró és a Beatrice, Hevesi Tamás, a Back II Black, Török Ádám és a Mini, az EDDA Művek, Abaházi RT, P-Mobil, Takács Tamás Blues Band, a Dinamit, valamint Szikora Róbert és az R-Go is elviszi a legendás csikidám-életérzést az előkelő budai városrészbe.

Fotó: Ripost

A csikidám-stílus magyarországi megteremtője a Ripost-nak nyilatkozott arról, milyen érzések kerítik hatalmába a közelgő esemény kapcsán.

"Amikor a Tabán működött és dübörögtek a koncertek, én a Hungária együttes tagja voltam, és rengeteget koncerteztünk külföldön. Ebből kifolyólag egyszer voltam a Tabánban, de az ottani, különleges életérzést akkor is tapasztaltam. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Szent István Nap négynapos rendezvénye során én is felléphetek az R-Go-val. Viszont mindig úgy gondolkodom, hogy mindegy, hol vagyok, a legpatinásabb koncerthelyszínen vagy egy egyszerűbb közegben, nekem ugyanazt a színvonalú műsort kell adnom a közönségnek. Ugyanazzal a hévvel és erőbedobással készülök erre a napra, mint a többi koncertemre" – fogalmazott a Ripost-nak a népszerű énekes.

 

Négy napon át ünnepel az ország

Magyarország születésnapját, az államalapítást idén is négy napon át ünnepeljük. A nyár csúcspontjának számító Szent István Nap rendezvényeire idén augusztus 18-a és 21-e között kerül sor Budapesten.

A négynapos fesztiválon idősek és fiatalok, családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot. A hagyományos állami programok – tisztavatás, légiparádé, zászlófelvonás, Szent Korona-látogatás –, valamint egyházi események – ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet – idén sem maradnak el, de a Szent István Nap rendezvényei számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak.

 

Mindenki számára izgalmas programok

A Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál könnyűzenei koncertek széles kínálatával, az Operett Korzó fülbemászó slágerekkel, a Panoráma Classical pedig a klasszikus zene gyöngyszemeivel várja az érdeklődőket. A legkisebbeket és szüleiket a Varázsliget színes programkavalkádja, a hagyományos magyar ízek szerelmeseit a Magyar Ízek Utcája és a Csárdafesztivál, az ínycsiklandó street foodok kedvelőit a Food Truck Show hívogatja majd. Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja Európa legnagyobb tűzijátéka lesz, amelyre a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án este kerül majd sor.

Szerző Elekes Judit

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: szakítása után máris egy másik nővel flörtölt a TV2 sztárja - videó

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

vg.hu

Videó: kétszer is landolt Magyarországon a világ legnagyobb repülőgépe – rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

ripost.hu

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

"Újjászületés" - Ezt művelték a levegőben Vajna Timi testével - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

SZTÁRDZSÚSZ

Forró naciban villantott Lil G, a rajongói kiakadtak

SZTÁRDZSÚSZ

Keményen beleállt a híradósokba Németh Kristóf