HŰHA

Zámbó Jimmy ma lenne 63 éves: „Apu három napig bulizott”

Zámbó Jimmy a színpadon király volt, ha pedig eljött a születésnapja, úgy ünnepelt, mint egy császár. Napokon át bírta szuflával...
  • Szerző: Buster

Zámbó Jimmy ma ünnepelné 63. születésnapját, ha 20 évvel ezelőtt nem történik meg az a végzetes baleset. Ha a király ma is élne, már kora reggel óta nevetéstől lenne hangos a csepeli ház. Zámbó Jimmy fia máig emlékszik azokra a hajnalokra, amikor megérkezett hozzájuk az édesapját ünneplő embersereg, akik akár másnapig is ott mulattak náluk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Jól emlékszem azokra a január huszadikára... Mi kora reggel felköszöntöttük aput, aki minden évben nagyon örült a koronaalakú tortának. Mindig bohóckodott, miközben kibontotta a neki szánt ajándékainkat. Kicsit úgy csinált, mintha a mi születésnapunk is lenne és ez nagyon jól esett nekünk”- kezdte lapunknak Zámbó Krisztián, aki emlékei szerint mindig izgatottan várta a másnap hajnalt, hiszen akkor telt meg a ház Jimmy barátaival.

Zámbó Krisztián

Zámbó Krisztián
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Apu általában a Kacsa étteremben, vagy az Astoriában tartotta a születésnapját, de ha a hely bezárt, akkor a csapat megindult hozzánk a csepeli házba és ott folytatták az ünneplést. Ez persze zajjal járt, hiszen addigra már mindenkinek nagyon jó kedve volt, így mi gyerekek is lementünk közéjük egy kicsit. Apu a zongoránál ült, körülötte pedig politikusok, főszerkesztők, színészek és főrendőrök buliztak. Mindenki zseniális énekessé és zenésszé itta magát...”- emlékezett nevetve Krisztián, aki másnap az iskolából hazatérve is látta ugyanezeket az arcokat, csak akkorra már nem voltak sem vidámak, sem hangosak, hiszen az igazak álmát aludták a földön, egy széken, vagy éppen az asztalon. Ekkorra rendszerint már csak Jimmy volt talpon, aki rendíthetetlenül ült a zongoránál és játszott szunyókáló barátainak.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?