SZTÁRDZSÚSZ

Zalatnay Cini: Segítsetek az idős kutyásoknak is!

Cini nem csak az emberekre gondol a koronavírus-járvány idején. Segíts te is, ha lehetőséged van rá!
  • Szerző: Buster

Zalatnay Sarolta ott segít, ahol tud ezekben a nehéz időkben és ő bizony nem csak az emberekre gondol, hiszen a koronavírus-járvány, – ha csak közvetve is -, de rengeteg négylábú kedvencet is érint. Arra kéri az egészséges és fiatalokat, hogy gondoljanak azokra az idős szomszédainkra, akik most betartják a számukra javasolt előírásokat és otthon maradnak, így nem tudják sétára vinni négylábú kedvenceiket.

„Fontosnak tartom, hogy szót emeljek az állatok védelmében is, hiszen a koronavírus fizikailag hiába nincs rájuk hatással, az életükre igen. Rengeteg olyan idős ember él közöttünk, akinek egyetlen társa a négylábú barátja, és nekik a napi rutin része volt a séta, ami most nem javasolt a számukra. Arra kérem a fiatal és egészséges embereket, hogy gondolják végig, ismernek-e olyan idős embert a lakókörnyezetükben, akinek esetleg nem csak a bevásárlással, de egy-egy kutyasétáltatással is segíthetnek” - kezdte az énekesnő, aki arra is felhívja a figyelmet, hogy segítségnyújtás közben fokozottan figyeljen mindenki a szigorúbb higiéniás előírásokra.

Fotó: Zalatnay Sarolta

„Aki ilyen módon is segíteni szeretne, az tartsa szem előtt, hogy az idősek a leginkább veszélyeztetettek! Tehát mielőtt becsöngetnének hozzájuk, húzzanak kesztyűt, maszkot és lehetőség szerint néhány pillanat leforgása alatt vegyék át a kutyát. Séta után pedig a pórázt és az állatok lábát is fertőtlenítsék le, hogy ezzel is csökkentsék a vírus terjedésének lehetőségét!” - kéri Zalatnay Sarolta.

És ezeket olvastad már?