SZTÁR

Újabb magyar film került közelebb az Oscar-díjhoz

Nyilvánosságra hozták a a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített, 10-es listáját, melyen Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is szerepel. Ezen produkciók közül választják majd ki azt az 5 filmet, amely indulhat az arany szobrocskáért.
  • Szerző: Ripost

Idén is izgulhatunk az egyik legrangosabb amerikai filmes díjért, ugyanis Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása is felkerült a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listáján – közölte az amerikai filmakadémiára hivatkozva az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az esélyes alkotások között szerepel a cseh Festett Madár (The Painted Bird), az észt Truth and Justice, a francia Nyomorultak (Les Misérables), az észak-macedón Mézkirálynő (Honeyland), a lengyel Corpus Christi, az orosz Beanpole, a szenegáli Atlantics, a dél-koreai Élősködők (Parasite) és a spanyol Fájdalom és dicsőség (Pain and Glory) című film.
Az amerikai filmakadémia idén 93 alkotásból választotta ki a szűkített listán szereplő 10 művet, amelyből majd kikerülnek a kategória végső jelöltjei.
Az Akik maradtak F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült Hajduk Károly és Szőke Abigél főszereplésével.
A jelölteket január 13-án ismertetik, a 92. Oscar-gálát 2020. február 9-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ellenállhatatlan tiramisu receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?