SZTÁR

Újabb elismerést kapott Törőcsik Mari

Törőcsik Mari munkássága előtt tisztelegve felavatták a harmadik csillagot az Eger Sikeréért Egyesület alapította Egri Csillagok Sétányon szombaton.
  • Szerző: RIPOST

A számos elismerése mellett a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Törőcsik Mari videóüzenetben köszöntötte az ünnepségen résztvevőket, akik a zord idő ellenére is szép számmal megjelentek Egerben.

Rövid üzenetében a Heves megyei Pélyen született színművésznő egri kötődéséről elmondta, hogy szülei és testvére is az egri Ciszterci Gimnáziumban és az Angolkisasszonyoknál tanultak. Kiemelte: Pély után Eger városát tartja második otthonának.

A díszkőavató ünnepségen az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, Honfi Gábor méltatta Törőcsik Mari munkásságát. Úgy fogalmazott: a legtöbbször kitüntetett színművésznő kap most csillagot. A közel sem teljes felsorolás szerint Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas, Kossuth Nagydíjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A megyéhez és Eger városához erősen kötődő színművésznő középiskolai tanulmányai egy jelentős részét Egerben, a Szent Orsolya-rend iskolájában és az angolkisasszonyok intézetében, a Sancta Maria Általános Iskola és Leánygimnáziumban végezte – derült ki a Heol tudósításából.

Az egyesület vezetése és a város közgyűlése tavaly döntött úgy, hogy négy – művészet, tudomány, sport és „Egerért” – kategóriában avatnak díszkövet az évek során. Az első csillagot Kovács Kati énekesnő, a másodikat olimpiai bajnok vízilabdázóink kapták.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?