HŰHA

Tudatosan tönkretette hangszálait Vastag Csaba

Csaba produkciója után perceken át zúgott a vastaps a TV2 stúdiójában. Az énekes olyan jól hozta Louis Armstrong érces hangját, hogy a Sztárban Sztár zsűrije is álló ovációval díjazta.
  • Szerző: Buster

Vastag Csaba gyakorlatilag eltűnt a zseniálisan elkészített maszk és jelmez alatt és töklöketesen átlényegült a XX. század talán legjelentősebb előadójává. A magyar énekes nemcsak „Satchmo” mozgását vette le pontosan, de a senkiével össze nem téveszthető hangszínt is a magáévá tette, ami, saját bevallása szerint, élete egyik legnehezebb feladata volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Fogalmam sem volt, hogy mit tudok majd itt csinálni, mert korábban soha még csak meg sem próbáltam utánozni valakit. Úgy voltam vele, hogy megnézem, jó lehetek-e ebben… Eddig talán egy kicsit túl komolyan vettem a dolgokat, vagy inkább másképp vettem komolyan, mint ezt a ma esti produkciót. Az első két adásban nagyon rámentem az apró részletekre, de mostanra rájöttem, hogy ütősebb, ha egy nagy dolgot csinálok és arra koncentrálok. Louis Armstrongnál ez lett a hang”- kezdte lapunknak az adás után Csaba, aki nem akárhogy érte el a győzelemhez vezető tökéletességet.

Fotó: Bors

„Mindent feltettem egy lapra és egy hetet dolgoztam azon, hogy tönkretegyem a hangszálaimat. Neki volt rá cirka hatvan éve, amire nekem mindössze hét nap állt a rendelkezésemre, így bele kellett húznom. Rengeteget szivaroztam és jéghideg söröket ittam„- tette hozzá nevetve az énekes. ”Emellett sokat üvöltöztem, így született meg ez a hang, ami egyébként elég komolyan velem maradt”- mondta Csaba, aki csak remélni tudja, hogy fel tud majd készülni a következő vasárnapra, amikor Lady Gagát kell majd alakítania.

Rászoruló zenészeknek segített

Vastag Csaba 5 évvel ezelőtt hozta létre alapítványát, melynek célja, hogy rászoruló, tehetséges gyerekeket támogasson. A járvány alatt a kuratórium úgy döntött, hogy az Őrizd az Álmod Alapítvány számláján lévő néhány millió forintot szétosztják a zeneiparban tevékenykedő gyermeket nevelő kollégák között, hiszen a koncertek leállításával ők kerültek a legnehezebb helyzetbe.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?