Létrehozva: 2021.04.19.

Hazajött vietnami fia Törőcsik Marihoz, Son Velemben telepedett le

Kevesen tudták, hogy a férfi közel másfél évtized után, három éve visszaköltözött Magyarországra, hogy a betegeskedő színésznő mellett lehessen.

Három éve ismét Magyarországra költözött Son, Törőcsik Mari Vietnamból örökbe fogadott fia - tudta meg a Bors. Csak a beavatottak tud­tak róla, hogy tizenöt év tá­vol­lét után Velemben telepedett le, hogy anyukája mellett lehessen. Nemrég a saját háza is felépült a színésznő fa­lujában, a híres parasztháztól alig másfél percnyi sétára. Csengetésünkre a gyászoló férfi kinézett az ablakon. Neveltetése okán mindig is kerülte a nyilvánosságot, és most sem kívánt bővebben nyilatkozni, de annyit elárult, hogy rettenetesen fáj neki jótevője elvesztése.

„Nagy ajándék, hogy az utolsó években ismét mellette lehettem és rendszeresen átmehetett hozzá a lányom, az unokája„ – mondta megtörten Son.

Ajándék volt a nagybeteg színésznônek, hogy utolsó éveiben viszontláthatta fiát, és megismerhette unokáját MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Horváth Miklós, a falu egykori polgármestere abban a különleges helyzetben van, hogy az elhunyt színésznő tiszteletbeli rokonként kezelte, így ta­núja volt a család minden örömének, bá­natának.

„Son engem kért fel, hogy legyek a lá­nya ke­resztapja. A múlt hé­ten ünnepeltük Zsó­fi nyol­cadik szü­letés­napját. Ka­pott egy szép tortát, aminek nagyon örült, bár a han­gu­latára rá­nyomta a bé­lyegét, hogy szeretett nagymamája nem lehetett velünk” – mondta a férfi, aki 23 évig vezette a települést.

Son, Törőcsik Mari és lánya, Teréz. Ritkán engedte a színésznő, hogy gyerekei nyilvánosan szerepeljenek

A vietnami fiú sorsa regénybe illő. Törőcsik Mari és hitvese, Maár Gyula a közös lányuk, Teréz születése után szeretett volna fiút is. Úgy vélték, testvér nélkül egy gyermeknek sem jó felnőni. Ekkor egy váratlan fordulat teljesen felbolydította a család életét.

„Véletlenül láttam egy né­met dokumentumfilmet, amelyben bemutattak egy kisfiút, aki a vietnami háborúban veszítette el a családját. A testvére a saját életét áldozta fel érte. Ez mélyen meghatott minket, ezért elhatároztuk, hogy örökbe fogadjuk„ – mondta korábban munkatársunknak a Nemzet Színésze.

A fiút két év alatt sikerült felkutatni, de kiderült, addigra el­múlt 16 éves, és katonaköteles lett. A háború alatt sok gyermeket örökbe adtak külföldre, ám ezt a gyakorlatot beszüntették.

„Érkezett egy levél, amiből kiderült, hogy velem kivételt tesznek. Kiderült, hogy egy befolyásos férfi korábban Ma­gyarországon dolgozott, és szerette a munkásságomat. Azt mondták, hogy választhatok egy gyermeket az árvaházból, de én rájuk bíztam a döntést. A vér szerinti gyermekemet sem választottam, hanem a Jóistentől kaptam ”– emlékezett vissza Törőcsik egy budapesti szálloda kávézójában.

Budapest, 2012. március 20.
Törõcsik Mari színésznõ beszél a DTK – D. Tóth Kriszta Show címû talkshow TV-felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában. A mûsor kéthetente jelentkezik az m1 csatornán, amelyben D. Tóth Kriszta, az egykori híradós, brüsszeli tudósító és meseíró új szerepben mutatkozik be.
MTVA Fotó: Zih Zsolt

A színésznőnek végül Ha­noi­ban, az elnöki palotában adták át Sont, akinek még a korát sem tudták pontosan megállapítani. A hatóságok a háború után találtak rá Vietnamban egy amerikai börtönben igen rossz állapotban. A kisfiút azonnal megszerették, és boldogan szálltak fel vele a repülőgép­re. Magyarországon kezdet­ben akad­tak ne­hézségei, hi­szen nem beszélte a nyelvünket, de hamar megtanult magyarul, és teljes volt a család boldogsága.

Son a gyönyörű ifjúkora után visszaköltözött szülőhazájába, Vietnamba, és ott is nősült meg. Közel másfél évtizedig élt Saigonban, ahol súlyos betegség támadta meg a szervezetét. A művésznő ezzel kapcsolatban azt mondta munkatársunknak, hogy a gyermekén csak egy méregdrága gyógyszer és az Úr segíthet.

„Húszezer dollárt küldtem Sonnak, így kiválthatta, amire szüksége volt. Szerencsére ja­vult az állapota„ – mondta meghatottan Törőcsik Mari.

A színésznő mindig ügyelt arra, hogy a gyermekeit megóvja a nyilvánosságtól, ennek megfelelően ritkán álltak fényképezőgép elé, bár később szívesen adott róluk gyermekkori fotókat a lapoknak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elítélték a mozdonyvezetőt, aki kisiklatta a vonatot Tatabányánál

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

mandiner.hu

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz + Videó

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?

SZTÁR

Mága Zoltán végre visszakapta, amit a csalók elvettek tőle

SZTÁR

Mi történt? Csobot Adél egyedül hagyta el az országot