HŰHA

Takarítás közben a kenyértartóban bukkantak rá az elveszett Beatles-filmfelvételtekre

Elveszett Beatles-filmfelvételt találtak Walesben egy kenyértartóban – számolt be róla a BBC News. A filmszalagon az együttes egy interjúja látható, amelyet 1965-ben adtak Cardiffban.
  • Szerző: Ripost

A mintegy tízezer font (3,8 millió forint) értékűre becsült felvételt egy ház takarításakor találták. (Elég régen takaríthattak, de megérte... a szerk.)

Paul Fairweather, az Omega Aukciósház szakértője „nagy leletnek” nevezte a Beatles-filmszalagot, amelyet szerinte 1965 óta senki sem láthatott. – írja az MTI.

Larkhill, 1965. május 24. – John Lennon, Ringo Starr, George Harrison és Paul McCartney, a népszerû Beatles együttes tagjai a Salisbury síkságon, ahol egy klipet forgatnak.
(MTI/UPI)

A felvételen az együttes tagjai viccelődnek az újságíróval, aki megpróbál interjút készíteni velük. John Lennon azt állítja, hogy Paul McCartneynak öt gyermeke van Swansea-ben, Ringo Starr pedig arról mesél, hogy következő filmjük egy western lesz. A banda az egész felvétel alatt vicces arcokat vág, és egy ponton a There's No Business Like Show Business (Páratlan biznisz a színházi biznisz) musicalt idézik.

Egy másik, 1967-es felvételen Lennon Maharishi Mahesh jógi, szellemi vezető tanításairól beszél.

Egy harmadik tekercsen pedig Lennon a God című számot adja elő. Ennek értéke ugyancsak 10 ezer font az aukciósház szerint.

És ezeket olvastad már?