Létrehozva: 2017.09.15.

Sztárfellépők a CineFesten!

Idén is változatos programokkal várja a 14. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál az érdeklõdõket

Péntek este a Maxi Sun, a Paddy And The Rats és a The Carbonfools, szombaton pedig The Biebers Puskás Petivel, a Fish! és az Anima Sound System lép színpadra, mindegyikük más stílusban, de fergeteges hangulatot ígérve.

A Maxisun zenekart alkotó formáció a zeneipar különféle tájairól érkezett muzsikusok alkotta olyan kezdeményezés, amely a különféle zenei stílusokat, mint hip-hop, electro, house, jazz, rock, pop ötvözi. Mondanivalója tekintetében a dalszövegek az emberi élet nagy kérdéseit boncolgatják egy sajátos Maxisun-os szemüvegen, világképen keresztül. A zenekar az elmúlt években többek között olyan, a hazai könnyűzenei élet neves képviselőivel dolgozott közös zenei projekteken, mint például: Keresztes Ildikó, Szikora Róbert, a Király testvérek, Czerovszky Heni, Pflum Orsi, Almási Enikő, Almási Attila, Mohai Tamás, Köves "Pinyó" Miklós, Dj Karányi. A Maxisun 2012. augusztus 20-án színpadra állt a Népstadionban több mint 15 ezer néző előtt, és meglehetősen nagy sikert aratott. Az "Édes így az élet" című daluk az Mr2 Petőfi Rádió Top 30-as listáján a legtöbbet játszott magyar dal volt.

A Paddy & The Rats hazánk egyik legnépszerűbb,  ír-punk-kocsmazenét játszó formációja, akik hazai pályán lépnek fel szombat este, hiszen egy miskolci születésű csapatról van szó!  Különböző nemzetek kocsmazenéit ötvözik dögös, koszos punk-rock elemekkel. Főként az ír nép kocsmazenéjéből és kelta motívumokból emelnek át saját zenéjükbe, de hallhatók néhol lengyel polka, orosz és cigány zenei elemek, dallamok, ritmusok is. Saját bevallásuk szerint céljuk, hogy megismertessék a közönséget a különböző kocsmai zenékkel, kocsmakultúrákkal. Legutóbbi albumuk, „Lonely Hearts Boulevard” címmel jelent meg.

A The Carbonfools zenekart DJ Titusz és Tóth Szabolcs szitárművész alapította 2000-ben, aki azóta Indiában áldoz a hangszere iránti rajongásának. A 2001-es Sziget Fesztiválon debütáltak és azóta is folyamatosan koncerteznek. Az első nagylemezük Poisoned Goulasch (Mérgezett gulyás) címmel 2004-ben jelent meg a Crossroads Records gondozásában. A hangzásvilágot az elektronikus alapok és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus mufajok egyvelege. Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan előadóknak, mint például a Noir Desir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom, stb. Angliában a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg, melyek igen kedvező fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében. 2006 nyarán csatlakozott a zenekarhoz Fehér Balázs (énekes, PopModel), aki dalszövegeivel érthetetlenné tette a Szénhülyék zenei stílusát.

A The Biebers 2012-ben alakult, két vezéralakja a Megasztárból ismert Puskás Peti, és testvére, Puskás Ádám. A csapat második helyen végzett a 2015-ös Nagy-Szín-Padon, és olyan előadók előtt zenéltek, mint Robbie Williams és az Imagine Dragons. Stílusuk pop-rock és koncertjeiken óriási sikert aratnak.

A The Fish! első EP-jüket, aminek Check out the sound volt a címe, 2001-ben adták ki, de az első nagylemez egészen 2006-ig váratott magára. A First of many kiadása óta az alapítók közül mára csak az együttes frontembere, Kovács Krisztián (becenevén Senior Hal) tagja a zenekarnak. 2009-ig - a Tessék EP-n kívül - angol nyelvű dalokat adtak ki, az akkor megjelent Csinálj egy lemezt című albumtól kezdve azonban magyar nyelven zenélnek. A 2010-es Mindenki király című EP-t ingyenesen letölthetővé tették, és az azóta megjelent kiadványaikat - többek között a 2011-es Sav című albumot - is csak szerzői kiadásban adták ki. Mára ingyenesen letölthetővé tették régebbi lemezeiket is, amik az együttes weboldalán érhetőek el. 2011-ben a zenekart jelölték a 2011-es MTV EMA legjobb magyar előadó kategóriájában.

Az Anima Sound System zenéje egyedi keveréke a kelet-európai népzenének és a modern elektronikus zenének. Az első nemzetközi fellépésük Bécsben volt, 1996-ban a Soundsfair Fesztiválon (az egyetlen kelet-európai együttesként) olyan nevekkel együtt, mint a Red Snapper, a Goldie és a Nightmares on Wax.
A Himnusz újrakeverésével, amelyet a Bujdosó című lemezen jelentettek meg, és amelyet élőben adtak elő a Tilos Rádió 2000. évi szilveszteri adásában, heves vitákat váltottak ki Magyarországon.
Zenei stílusuk a korábbi acid jazzből változott át egy szervesebb világzenévé. Az Anima Sound System több tagcserén ment keresztül a megalakulása óta, és sok vendégénekes, zenész is megfordult a csapatban. Csak Prieger Zsolt és Prieger Szabolcs maradt meg az eredeti felállásból.Miután körbeturnézták Kelet-Európa városait és fővárosait – csak Prágában nyolcszor léptek fel – felkeltették Nyugat-Európa érdeklődését, és ily módon jutottak a berlini Glasshausba, és a párizsi Divan du Monde-ban is.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

hirtv.hu

Most minden szem Iránra szegeződik: válaszcsapásától kitörhet a harmadik világháború + videó

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

hirtv.hu

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?

SZTÁR

Mága Zoltán végre visszakapta, amit a csalók elvettek tőle

SZTÁR

Mi történt? Csobot Adél egyedül hagyta el az országot