SZTÁRDZSÚSZ

Ilyet még sosem tett Zalatnay Cini: Futva akartam menekülni

Zalatnay Cini eleinte azt hitte, hogy csak viccelnek vele a zenészek, majd komolyan fontolóra vette, hogy futva hagyja el a megbeszélés helyszínét. Ma már nem bánja, hogy maradt...
  • Szerző: Buster

Kimondani is elképesztő, de Zalatnay Cini 58 éve dolgozik fáradhatatlanul a zenei pályán. Az énekesnő 1963-ban ragadott először mikrofont, azóta számtalan felejthetetlen slágert ajándékozott a közönségének, 18 nagylemeze és körülbelül 50 kislemeze jelent meg, és közel 600 dalt énekelt el. A számok láttán talán nehéz elképzelni, mégis megtörtént, hogy az énekesnőt felkérték egy olyan koncertre, aminek hallatán először a futva menekülést gondolta a legjobb ötletnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

A közelmúltban Cinit egy lelkes zenerajongója kereste meg, akinek az az ötlete támadt, hogy az énekesnő legnagyobb slágereit cigányzenészek hangszereljék át és velük közösen adja azokat elő. A rendhagyó koncertet pedig Budapest egyik kedvelt szórakozóhelyén, a Terminál Clubban tartsák meg, több száz bulizó fiatalnak.

Először komolyan megfordult a fejemben, hogy csak tréfálnak velem. Nem tudtam elképzelni, hogy az elektronikus zenei alappal készült dalaim, hogy fognak szólni nagybőgőn, hegedűn, gitáron… és a saját hangomat sem tudtam elképzelni ebben a zenei közegben. De láttam a muzsikusokon, hogy halálosan komolyan gondolják a dolgot. Szó szerint el akartam menekülni, de győzködtek, hogy legalább hallgassak meg egy pár dalt, amit áthangszereltek, utána mondjak igent vagy nemet a felkérésre. Végül belementem, meghallgattam őket. Őszintén megmondom, hogy a sok évtizedes zenei pályafutásom során még soha nem leptek meg engem a saját dalaimmal… Most sikerült. Csodálatosan szól minden slágerem, egészen más élményt adnak ebben a stílusban a jól ismert dallamok és szövegek. Teljesen elvarázsolt. Izgatottan várom az első közös élő koncertünket, ami remélem nem csak számunkra lesz különleges utazás, hanem a hallgatóságot is elvarázsolja majd” – mondta Zalatnay Sarolta.

Fotó: Retroween Party

Az est folyamán a legnagyobb slágerek csendülnek fel, elhangzik a Hol jár az eszem, a Mindig kell egy barát, a Nem vagyok én apáca, a Tölcsért csinálok a kezemből, a Könnyű álmot hozzon a szél, a Hosszú forró nyár, a Minden te vagy nekem, de elhangzanak az énekesnő tolmácsolásában örökzöld slágerek is: Janis Joplintól a Mercedes Benz, Tina Turnertól a Proud Mary, Marvin Gaye-től az I heard It through the grapevine és Brenda Leetől az Im sorry című dal.

A vokálban Kabelács Rita, Szegedi Tímea és Gyuris Rita kíséri Zalatnay Cini szólóját, a hangszereken Bangó János prímás, Csík Sándor nagybös, Onódi László brácsás, Ökrös László klarinétos, Bangó Ernest cimbalmos, Duka Elemér csellós, Gazsi Norbert zongorista, Dani János gitáros, Balogh Gyuri dobos játszanak majd.

A Rertoween elnevezéHalloween parti zenei producere Winkler Noah, házigazdája Dj Dominique lesz, az ismert lemezlovas hajnalig pörgeti majd a lemezeket.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?