SZTÁRDZSÚSZ

Vége a pernek: Cicciolina milliókat nyert több étteremtől is

Újabb sikeres jogi hercehurcán van túl Cicciolina, aki nemcsak az olasz parlamentet, hanem jó néhány külföldi éttermet is beperelt.
  • Szerző: Doris

Óriási port kavart, amikor 2017 nyarán kiderült, hogy az ausztráliai Melbourne-ben egy Cicciolina nevű étterem várja tárt karokkal a vendégeket.

Bár a volt magyar pornódíva a világ másik felén volt, így is a tudomására jutott, hogy csúnyán visszaéltek a nevével. A magyarul Husikát jelentő művésznév ugyanis szigorúan jogvédett, tilos lenne használni.

"Megkereshettek volna, hogy engedélyezem-e a dolgot, folytathattunk volna az ügy érdekében tárgyalásokat, de mindez a hátam mögött zajlott. Ezért vagyok nagyon mérges! Nem is késlekedtem, azonnal ügyvédet fogadtam, aki hamarosan felveszi a kapcsolatot az étterem tulajdonosával. Mivel a nevem jogvédett, elég sok pénzt fog fizetni nekem, aki ezt a hibát elkövette! Az anyagiakon kívül pedig természetesen ahhoz is ragaszkodom, hogy változtassák meg a hely nevét mihamarabb" - dühöngött a %%-nak Cicciolina két évvel ezelőtt.

Akkor azt talán még nem is tudta, hogy nem az ausztrál étterem az egyetlen, amelyiknek megtetszett a pajkos hangzású művésznév. Később kiderült, hogy Olaszországban, Franciaországban, sőt a távoli Peruban is nyílt Cicciolina nevű étterem. Egyesek pedig még messzebb merészkedtek, konkrétan Ilona Staller néven nyitottak vendéglőt. Bár a pereskedés sokáig nagyon hosszadalmasnak tűnt, a %RIPOST% megtudta, hogy a jogi háború néhány hónapja lezárult, a nehéz anyagi helyzetben lévő Cicciolina pedig milliókat nyert a szóban forgó éttermektől.

Az Olaszországban "az ördög ügyvédjeként" emlegetett jogi szakember nyilatkozatát a %% csütörtöki számában találhatod.