SZTÁRDZSÚSZ

Varga Viktor: Aki ilyet tesz, annak nincs helye a társadalomban

A fiatal énekesnek határozott véleménye van az állatvédelemmel kapcsolatban. Ő is szeretné, ha szigorítanának az ide vonatkozó törvényeken.
 • Szerző: Buster

Varga Viktor ugyan új szintre emelete az önmegvalósítást az utóbbi években és rendre tesz valamit, ami sokaknál kiveri a biztosítékot, de az extrovertáltság mögött magvas gondolatok bújnak meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Viktor szoros kapcsolatot ápol az állatokkal...

Varga Viktor már válaszolt az Állatvédelmi konzultáció 13 kérdésére (Fotó: Ripost / Markovics Gábor)

Viktor rengeteget gondolkodik az őt körülvevő világ mindenkit érintő fontos kérdésein, így az állatvédelmen is. Ezért is örült a napokban elindított állatvédelmi konzultációnak, ami 13 fontos kérdést tesz fel a témával kapcsolatban. Viktor azon a véleményen van, hogy szigorítani kell az állatvédelmi törvényeket és ki kell emelni a társadalomból az állatkínzókat. Erről a LifeTV stúdiójában beszélt, ahol az Ébredj velünk! vendége volt még szerda reggel.

Íme a kérdések:

 1. Egyetért-e azzal, hogy az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek működését továbbra is rendszeres pályázati forrással segítse Magyarország Kormánya?
 2. Egyetért-e azzal, hogy a felelős állattartásra való nevelést már kisgyermekkorban indokolt elkezdeni?
 3. Egyetért-e azzal, hogy a hatóságok minden rendelkezésre álló eszközzel, szigorúan lépjenek fel a nem megfelelő állattartás ellen?
 4. Egyetért-e azzal, hogy egy országos ivartalanítási programnak kiemelt szerepe lehet a kóbor kutyák számának csökkentésében?
 5. Egyetért-e azzal, hogy a kóbor kutyák befogásának jogi alapját meg kell reformálni?
 6. Egyetért-e azzal, hogy az állatok sérelmére elkövetett cselekmények miatt indított eljárásban a bántalmazott állatok sorsa mielőbb rendeződjön?
 7. Egyetért-e azzal, hogy a „három csapásként” ismert büntetőjogi szabályozás mintájára szigorúbban kell büntetni azt, aki többször is állatkínzást követ el?
 8. Egyetért-e azzal, hogy a tiltott állatviadalon való részvétel büntetést vonjon maga után?
 9. Egyetért-e azzal, hogy szükséges a bántalmazást elszenvedő haszonállatok (pl.: ló, szarvasmarha) részére ideiglenes haszonállattartó telep létrehozása?
 10. Egyetért-e azzal, hogy az Országos Állatvédelmi és Állatjóléti Tanács működését a társadalom számára ismertebbé kell tenni, feladatkörét felülvizsgálni, a szükséges mértékben bővíteni kell?
 11. Egyetért-e azzal, hogy a pirotechnikai eszközök használatának engedélyezését szükséges megreformálni annak érdekében, hogy az ember környezetében élő állatok nyugalmát ne zavarják, és a környezetet kevésbé szennyezzék?
 12. Szükségesnek látja-e a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását és egyidejűleg egy hosszú távú állatvédelmi tervezet kidolgozását?
 13. Szükségesnek tartja-e, hogy hazánkban a cirkuszi vadállatok szerepeltetése betiltásra kerüljön?

Ide kattintva te is kitöltheted!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?