SZTÁRDZSÚSZ

Váratlan fordulat: Õk A Dal döntősei

Szombat este rendezték meg a Dal 2017 második elődöntőjét a Duna Televízióban. A válogatóversenyben kilenc előadó lépett színpadra: közülük választotta ki a zsûri és a közönség azt a négyet, akik a február 18-i döntőn is bizonyíthatnak majd.
  • Szerző: BDF

Az estét Szabó Ádám kezdte a Together című produkciójával. Both Miklós szerint minőségi szellemi munkát vitt színpadra, de a dal mégsem kelt igazán életre. Frenreisz Károly vette át a szót, akinek tetszett a dal, és Ádám hangja is, egy gond van, hogy túlizgulja a produkciót. Összesen 37 ponttal hagyhatta el a színpadot.

Másodikként a Mrs Columbo lépett színpadra a Frozen King című dallal. Zséda kezdte a dicséretözönt: Galambos Dorina énekhangja mellett az előadás és a látvány is a helyén volt. Caramel folytatta a pozitív értékelést, de szerinte a vokalisták nem voltak mindig meggyőzőek. Ami a szavazatokat illeti, 37 pontot zsebelhettek be.

A Roma Soul vette át a színpadot. A fiúk a Nyitva a ház című dalukat mutatták be. Frenreisz Károly, a csapat rajongója kezdte az értékelést, ő sokallta a dalt. Szerinte túl sok mindent akartak belesűríteni, a kevesebb több lett volna. Both Miki vette át a szót, szerinte a szövegen kellene bővíteni. Végül 38 pontot kaptak.

A srácok után a Peet Project és a Kill Your Monster következett. Caramel szerint jó, hogy nem változtatott a banda sok mindent, jól áll nekik a frissesség.  Zséda rövidre fogta a szót, ő örök rajongójuk marad. Összesen 38 pontot kaptak a zsűritől és a közönségtől.

A 17 következett a Kállay Saunders Bandtől. Frenreisz Károly gratulált a csapatnak, nagyon tetszett neki a dal katarzisa, bár Karesz szerint lehetne még feljebb menni. “Ez a koncertélmény még nekünk is, a zsűrinek is átjött” – vett át a szót Caramel. Végül 42 pontot kaptak.

A Kállay banda után érkezett Závodi + Berkes Olivér és a Háttérzaj. Caramel alig bírt megszólalni, őt maga alá gyűrte a dal: "Marci, nagyon jó vagy. Imádom ezt a produkciót”. Zséda vette át a szót, tőle is csupa jót hallhattunk. 43 pontot zsebelhettek be.

Leander Kills lépett a színpadra az Élet című számukkal. Zsédára nagy hatással volt az Élet. Szerinte a dalt feltölti Leander hangja, és lendületet ad az egésznek. Karesz szinte már elpirulva dicsérte a fiúkat. Végül összesen 43 ponttal hagyhatták el a színpadot.

Az est talán legjobban várt produkciója Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi és a Hosszú idők volt. Nemcsak a zsűrit, a nézőket is magával ragadta a dal. A pontokat tekintve kitűnő értékelést kapott, 44 ponttal hagyhatta el a színpadot. Pontszámaival elérte, hogy biztos továbbjutó legyen.

Utolsóként Benji mutathatta be a Karcok című dalát. Both Miki szerint nem méltó a dal az énekeshez. Caramelben kettős érzések kavarogtak, szerinte sem találták el a megfelelő arányokat. Összesen 33 pontot kapott.

A Dal 2017 február 11-i második elődöntőjéből négy produkció jutott a február 18-i fináléba: Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi BegiLeander Kills, Závodi + Berkes Olivér és negyedikként vigaszágon továbbjutott versenyző Kállay Saunders Band lett.

Õk csatlakoznak tehát az első elődöntő "nyerteseihez": Radics Gigihez, Pápai Jocihoz, Kanizsa Ginához és a Soulwave-hez.

A Dal második elődöntőjében hirdették ki A Dal 2017 Legjobb Dalszövege díját, ami a Leander Kills: Élet című dala kapott meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?