SZTÁRDZSÚSZ

Újabb rekordokat döntött meg a Sziget fesztivál

Már biztos, hogy látogatói csúcsot hoz a Sziget hétnapos összegzése, hiszen a szombati teltház után a vasárnap is elfogytak az aznapi jegyek, hétfőre már régebben nem lehet jegyet kapni, és a kedd is erősnek ígérkezik.
címkék:
  • Szerző: bdf

A Szigeten a hétfőket is szeretjük, főleg ha délután négykor már a Milky Chance folk-rockjára ringatózhatunk a Nagyszínpad előtt. A német formáció nem először jár a Szigeten, most azonban a Stolen Dance vagy a Flashed Junk Mind mellett már Blossom c. második albumuk számait is együtt énekelhetjük velük. A dán az egyik legvagányabb elektropop énekesnő, aki 2014-es lemeze óta sorra ontotta magából a számokat és együttműködésekben sem volt hiány.

Bízunk benne, hogy mindenki kényelmes cipőben érkezik ma a Szigetre, Shawn Mendes kanadai popszupersztár koncertjén ugyanis szükséges lesz a lábakra és csípőkre! A Billboard lista uralkodóját Kygo követi, aki egy Ed Sheeran-remixszel lett egy csapásra ismert, azóta pedig minden aktuális előadót felhajtott már egy együttműködés erejéig. Kygo volt a legelső DJ, aki house zenével léphetett fel az Olimpián 2016-ban, most nálunk forrósít tropical house partyjával.

A holland MY BABY tagjai idén hazájukban a szabadság nagykövetei címet tudhatják magukénak, a felszabadulás ünnepén helikopterrel négy különböző helyszínen is koncerteztek. Bár a Mastercard Színpad by A38-ra szárazföldön érkeznek, a sámánisztikus, modern vudublues trió koncertje igazi extázis, felszabadulás a testnek és a léleknek. Utánuk a kilencvenes évek amerikai alternatív zenekara, a Goo Goo Dolls veszi át a terepet, majd a Little Dragon simogatja meg lelkünket dream pop, downtempo dalaival és tavaly megjelent ötödik nagylemezükkel. Jobb felvezetést nem is kívánhatnánk Chet Faker – vagyis Nick Murphy – lágy triphop számai elé.

Az éjjel soha nem érhet véget a Bacardí Arénában, ahol már a napfelkeltét köszönthetjük StadiumX progresszív house muzsikájára, aki Tavlr Renee énekesnővel közös dalával, a Howl at the Moonnal robbant be a Beatport toplistáján. Mellette King Arthur, Zonderling, Don Diablo és DJ Licious simít bele az estéből, az éjszakába, majd a reggelbe.

A Világzenei Színpadon ma az ukránok egyik legismertebb popzenekara, az Onuka játszik, akik elektro-fok produkciójukkal az Euróvíziós dalfesztiválon is feltűntek tavaly. A közép- és kelet-európai vonalról képviselteti magát a Bukahara és a Kries is, előbbi Németország, utóbbi Horvátország színeiben.

Idén a Civil Sziget pályázóit is arra kérték, hogy megvalósítandó programjuk illeszkedjen a Love Revolution koncepciójához. Ennek keretében olyan eszméknek és ügyeknek adtak teret, melyek tevékenységükkel előrébb viszik a világot és jobbá teszik a Földet.

címkék:
És ezeket olvastad már?