SZTÁRDZSÚSZ

Újabb mocskos részletek derültek ki Hajdú éttermének felgyújtásáról

Kis híján tragédiához vezetett az a gyújtogatás, amelynek célpontja Hajdú Péter törökbálinti étterme volt. Mint kiderült, a tûz közvetlen közelében volt két gázpalack is, amelyek ha felrobbannak, házakat dönthettek volna romba.
  • Szerző: bdf

Hajdú Pétert szombat hajnalban értesítette a rendőrség, hogy csaknem leégett a bisztrója. Azt is közölték vele, hogy valószínűleg szándékos gyújtogatás állhat a háttérben.

„Nem látott senki semmit, de nagyon alaposan be van kamerázva a hely, vagyis az elkövetőről mindent rögzítettek. Úgy tudom, a rendőrök azonnal elvitték a felvételeket, és már tanulmányozzák azokat” – mesélte a Storynak az étterem szomszédságában lakó férfi.

„Azt beszélik, hogy egy külföldi rendszámú autót rögzítettek a kamerák, amint megáll nem messze az étteremtől, majd egy kapucnis, az arcát eltakarni igyekvő férfi ugrik át a kerítésen.

Kannából elkezdett locsolni valamit a kinti faszerkezetre. A folyadék valószínűleg benzin lehetett, mert amikor begyújtotta, nemcsak belobbant, hanem szabályszerűen berobbant.

"A kinti kis faház környékét gyújtotta be, ahonnan a fagyit árulják, és ahol két gázpalack is van. Ha azokat elérte volna a tűz, és felrobbannak, akkor most nem beszélgetnénk, mert a mi házunkat is letarolta volna a detonáció” – folytatta a szomszéd.

Hajdúnak szerencséje volt, pár perccel azután, hogy felcsaptak a lángok, elkezdett szakadni az eső, ami megfékezte és szinte el is oltotta a tüzet. Így nagyjából másfél-kétmillió forintos kár keletkezett.

A rendőrség egyelőre rongálás miatt nyomoz az ügyben.

És ezeket olvastad már?