SZTÁRDZSÚSZ

Újabb magyar filmsiker: Itt tarolt a hazai alkotás

A legjobb játékfilmnek járó Uránia Csillaga-díjat nyerte el a magyar film.
  • Szerző: BDF

A Bécsben megrendezett Let's CEE Filmfesztivál díjátadó ünnepségét szombaton este tartották a bécsi Uránia moziban. Az ötnapos mustrán 141 közép- és kelet-európai filmalkotást vetítettek az osztrák fővárosban és más helyszíneken.

A legjobb játékfilmnek járó Uránia Csillaga-díjat Till Attila Tiszta szívvel című alkotásának ítélte oda a szakmai zsűri.

Az elismerést a film főszereplője, Fenyvesi Zoltán vette át az ünnepségen - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel már a világ számos filmfesztiválján sikert aratott: Szerbiában, Luxemburgban, Amerikában, Németországban, Görögországban, Franciaországban és Egyiptomban is díjazták a szakmai zsűrik és a közönség egyaránt.

A bécsi díjátadó gálán nagy hatású filmes munkássága elismeréseként Tarr Bélát életműdíjjal tüntette ki a Let's CEE Filmfesztivál.

A világhírű filmes, aki személyesen vette át a díjat, vasárnap "A filmkészítés művészetéről" címmel tart majd mesterkurzust. A rendezvényen levetítik A torinói ló című utolsó filmjét is, amely számos más elismerés mellett 2011-ben a zsűri nagydíját is elnyerte a Berlinalén.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?