SZTÁRDZSÚSZ

Tovább dagad a botrány Tóth Gabi új művészneve miatt

Az énekesnőről leszedték a keresztvizet a felvidékiek.
  • Szerző: Ripost

Ott a nők évek óta azért harcolnak, hogy eredeti magyar nevükkel éljenek, ne csatolják hozzá a „ova” ragot. A szlováki magyarok szerint Gabi több ezer felvidéki nőt sértett meg.

Már nemcsak a Facebookon háborognak az emberek, a határon túli magyarokat tömörítő szervezetnek sem tetszik Tóth Gabi új művészneve. Bár az elmúlt napokban az énekesnő próbált elnézést kérni a szlovákiai magyar nőktől, hiszen nem akart azzal senkit sem megbántani, hogy felvette az „ova” ragot a művésznevében, de úgy tűnik, talán mégis jobban tenné, ha átgondolná a névváltoztatást.

Az énekesnő korábban elmondta, éppen a felvidéki Dunaszerdahelyen szólították színpadra mint „Gabi Totovát”. Ez tetszett meg neki annyira, hogy azóta is becenévként használja. Innen jött tehát az ötlet, hogy új művészneve is ez legyen.

De Felvidéken nem csitulnak a kedélyek. Szerkesztőségünk megkereste a Szövetség a Közös Célokért szervezetet, ahol továbbra is tartják magukat álláspontjukhoz, miszerint Tóth Gabi tudatlanságával több ezer olyan szlovákiai magyar nőt sértett meg, akik évek óta harcolnak az „ova” rag elhagyásáért.

„Amikor Gabit a dunaszerdahelyi koncerten Totova néven hívták a színpadra, neki kellett volna kijavítania a házigazdát, hogy az ő neve nem Totova, hanem Tóth. Hatalmas sikert aratott volna” – kezdte a %%-nak Neszményi Tünde újságíró, a szövetség tagja. „Tudjuk, hogy nem bántásból, hanem tudatlanságból ered ez. Éppen ezért neki ezzel nem viccelődni kellene. Nem érti, de talán sok, Magyarországon élő magyar sem, hogy nekünk, felvidéki nőknek mit jelent, hogy hiába vagyunk magyarok, mégis szlovák ragokat ragasztanak a nevünkhöz.”

Tóth Vera kiáll testvéréért

A Tóth lányok jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, nem csoda, hogy a Gabi ellen irányuló harag és bántás láttán nővére rögtön kiállt mellette. Először próbálta elmagyarázni a testvérét bántóknak, hogy egy énekes olyan művésznevet választ magának, amilyen tetszik neki, ráadásul évek óta ez Gabi beceneve. De a bántások nem álltak le, végül Vera besokallt és ezt posztolta ki Facebook-oldalára:

„Mától én is Totovára cseréltem a vezetéknevemet. Így fejezem ki szolidaritásomat húgom felé. Nem értek egyet azokkal, akik emiatt a művésznév miatt hurcolják meg. Sajnálom, ha a húgomról van szó, én ölni is képes vagyok.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?