SZTÁRDZSÚSZ

Gyász: egy nappal a születésnapja előtt meghalt a népszerű rapper

Ötvenkét éves korában meghalt Mark Anthony Morales, művésznevén Prince Markie Dee amerikai rapper, dalszerző és rádiós személyiség.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön vesztette életét 52 éves korában Prince Markie Dee, aki a Fat Boys trió tagjaként vált ismerté a hip-hop világában. A trió az 1980-as évek egyik legsikeresebb albumát tudhatta magáénak, majd pedig a popkultúra kialakulásának meghatározó alakjai lettek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Halálhírét menedzsere, Louie „Uncle Louie” Gregory tudatta a nyilvánossággal, amit később a Rock the Bells rádió is megerősített.

Mark Anthony Morales, művésznevén Prince Markie Dee egy nappal 53. születésnapja előtt hajtotta örök álomra a fejét. A tragédiával kapcsolatban nem adtak további információkat – írja a New York Times.

A Fat Boys hét lemeze közül három arany minősítést kapott, egy pedig platina lett. Sőt a triót még egy vígjátékban is felkértek szereplésre. Ám utolsó albumuk, a Mack Daddy 1991-es sikertelensége után feloszlottak. Morales ezután sikeres szólókarrierbe kezdett. Pályafutása során egy saját produkciós vállalatot is alapított, de dalszerzőként, producerként és rádiós személyiségként is jól teljesített.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?