SZTÁRDZSÚSZ

Szulák Andrea: Sokszor aggódom, mi lesz később

Szulák Andrea szinte megállás nélkül dolgozott a világjárvány magyarországi berobbanása előtt, így eleinte örült a váratlanul jött kényszerszabadságnak. Azonban mostanáig nem gondolkozott azon, hogy akár az ő életére nézve is káros hatása lehet a pandémiának. Anélkül, hogy megfertőződött volna...
  • Szerző: BDF

Szulák Andrea hét héttel ezelőtt vonult önkéntes karanténba a lányával solymári otthonában. Ha teheti ki se lép az utcára, a bevásárlást is heti egy alkalommal intézi. Komoly veszélynek tartja a koronavírust, de ennek ellenére nem pánikol, betartja az óvintézkedéseket és bízik abban, hogy így elkerülhető, hogy a lánya vagy akár ő megfertőződjön.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Life TV

„Inkább, ha tehetem, ki sem mozdulok otthonról. A vásárlást is hetente egy alkalommal intézem el. Fegyelmezett ember vagyok, betartom az előírásokat, maszkot viselek, mindig van nálam kézfertőtlenítő, de nem hisztériázom túl a dolgot. Egészen pontosan március 13-a óta vagyunk otthon. Azóta pontos napirendet alakítottam ki. Rengeteg házimunkán és kerti munkán vagyok túl. Csillog-villog a lakás és minden kedvenc receptemet a tökélyre fejlesztettem a konyhában” – mondta el a -nak a Life TV, Nyugi! Köztünk marad című talkshow műsorvezetője, aki bevallotta, hogy a karantén első heteiben élvezte az otthonlétet, hiszen sok mindent bepótolt, amire az elmúlt években nem volt ideje. Viszont most már egyre többet gondol a bizonytalansággal teli jövőre. Ehhez köthető az egyik legrosszabb pillanata is a karanténban.

„A barátaimmal folytatott telefonbeszélgetések és az otthonom rendezgetése nagyon jólesik. Végre elolvashatom azokat a könyveket, amelyekre hosszú idő óta vágytam” – magyarázta a műsorvezető, majd hozzátette: „Eleinte örültem a kényszerszabadságnak, rám fért egy kis pihenés, de sokszor aggódom, mi lesz később. Nincs színház, nincs koncert, nincs munkám” – folytatta Andrea, aki a rengeteg megválaszolatlan kérdést egyelőre félrerakta, hiszen tudja, most nem is tehet mást.

Ráadásul a napokban anyaként egy különleges nap megszervezéséről kellett gondoskodnia. A lánya, Rozina 13. születésnapját ünnepelték és Andrea a karanténkörülmények ellenére is mindent megtett, hogy ez a nap emlékezetes legyen gyermeke számára.

Fotó: Ripost

Persze az elmúlt hetek során többször is szóba került köztük a járványhelyzet. Rozina érett gondolkodású kamasz, aki a kialakult helyzet miatt is igényli az édesanyjával való beszélgetéseket, Andrea pedig mindent megtesz, hogy a lánya tiszta képet kapjon az itthoni történésekről.

„Rozina épp a napokban lett tizenhárom éves. Már nem kislány és elég érzékeny ember ahhoz, hogy legyen véleménye. Igyekszem sok hasznos információval ellátni, hogy ne szorongjon és tisztán lásson” – tette még hozzá lapunknak a műsorvezető.

Többet kéne törődni egymással

Szulák Andrea szerint mindenki számára nagy tanulság az, ami most a világban történik.

„Jó lenne, ha észrevennénk, hogy a természet hatalmasabb nálunk, és tisztelettel fejet hajtanánk előtte. Jó lenne, ha többet törődnénk az emberi kapcsolatainkkal, és nem a fogyasztási szokásainkat turbóznánk” – fogalmazott a műsorvezető.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?