SZTÁRDZSÚSZ

Szomorú, min megy keresztül a koronavírus-járvány miatt Deák Bill Gyula

Nagy várakozásokkal tekintett a 2020-as év elé Deák Bill Gyula, de a koronavírus-járvány mindent tönkre tett. Bár a magyar blueskirály szerény körülmények között nőtt fel, és sosem számított neki a pénz, nem tagadja, mostanában akadnak nehéz pillanatai, és nyugtalanság tölti el a megélhetését illetően.
  • Szerző: Ripost

Folyamatosan figyeli a híreket Deák Bill Gyula, aki naponta reménykedik abban, hogy hamarosan az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket is megtarthatnak. Azt mondja, ameddig ez nem történik meg, nem tud színpadra állni a bandával, és bizony fogytán vannak már a tartalékai....

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nem panaszkodtam soha az életben, de jobb lenne már játszani és szórakoztatni a közönséget, mint itthon ülni. Nincsenek fellépéseink. Sajnos nagy kedvezményt nem kaptunk. Ötszáz főig engedélyezik a koncerteket, ez a kisebb zenekaroknak jó, de a nagyobbaknak, mint amilyenek mi vagyunk sajnos nem. Fogalmam sincs, hogy a zene miért nem tartozik a ”kedvencek„ közé. Focimeccsre persze lehet menni” – tanakodott a -nak a 71 éves blueskirály.

Fotó: Ripost

„Arról nem is beszélve, hogy anyagilag ennyi idő elteltével már nagyon megvisel a helyzet. Nem keresek semmit, nincsen egyáltalán bevételem. Csak jönnek a számlák, a csekkek, amiket be kell fizetni, és persze vannak más kiadások, a gyógyszereket is ki kell váltani. Szomorú, de sajnos ez van. Az a helyzet, hogy a tartalékainkat éljük fel.”

Bill kapitány március, vagyis a koronavírus-járvány berobbanása óta szinte ki sem mozdult otthonról. Nagyon félti a feleségét, Marikát, aki több egészségügyi problémával is küzd. Többek között krónikus obstruktív tüdőbetegséggel is, ami miatt az extrán veszélyeztetett kategóriába tartozik a COVID 19 miatt. Az asszony ápolásra nem szorul, de a változékony időjárás nincsen rá jó hatással.

„A feleségem beteg, nemrég kapott egy infarktust, műtötték is, és krónikus obstruktív tüdőbetegséggel is küzd. Szóval van épp elég gondunk. Nemcsak anyagilag, lelkileg is rossz nekünk ez a helyzet. Egyrészt jó lenne már koncertezni, mert végre pénz állna a házhoz, másrészt viszont az is jó, hogy otthon lehetek a feleségemmel, akit most nem szívesen hagyok egyedül. Ápolnom nem kell, szerencsére nem akkora a baj, de nincs jól. Nem bírja ezt a borzasztó időjárást, gyakran fullad tőle. De az orvosokkal folyamatosan tudunk konzultálni, ez biztonságérzetet ad” – magyarázta a legendás zenész, aki egyelőre nem tehet mást, mint türelmesen kivár, amíg újra szórakoztathatja imádott közönségét.

„Én már csak azt remélem, hogy minél hamarabb találkozhatok a közönségemmel. Most nincs is más, amire jobban vágynék.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?