SZTÁRDZSÚSZ

Szomorú hírt kaptunk: feladta a harcot a rákkal szemben a legendás színész

Meghalt Anthony James amerikai színész, akit több film főgonoszaként láthattuk.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Meghalt Anthony James amerikai színész, aki 1966 és 1992 között összesen 74 produkcióban szerepelt. Gyakran láttattuk őt a filmek gonosztevőjeként feltűnni a filmvásznon.

Súlyos rákbetegsége miatt vesztette életét 77 éves korában.

Első és utolsó szerepét is egy-egy Oscar-díjas filmben kapta: a Forró éjszakában című alkotásban, illetve Clint Eastwood egyik rendezésében, a Nincs bocsánat-ban is rosszfiút játszott. Pályafutása során olyan híres sorozatokban is vendégszerepelt, mint a Gunsmoke, a San Fransisco utcáin, a Charlie angyalai, a Starsky és Hutch, a Knight Rider, A szupercsapat, a Star Trek: Az új nemzedék és az Egy rém rendes család.

Anthony James 1942. július 22-én látta meg a napvilágot a déli-karolinai Myrtle Beach-ben. Miután befejezte a középiskoláját és megkezdte színészi pályafutását megfordította a nevét, hogy ne tévesszék össze egy másik színésszel.

A színészet egyébként édesanyja miatt lett fontos a számára, aki még tanította is őt. Anthony James másik nagy szerelme a festészet lett, több mint 100 művét eladták különböző galériákban.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?