SZTÁRDZSÚSZ

Szívbeteg sztárok: az életükbe kerülhet a hőség!

Magyar hírességek, akiknek betegségük miatt fokozottan oda kell figyelniük magukra a kánikulában, máskülönben aggasztó tünetekkel kell szembenézniük.
  • Szerző: B.M.

A rengeteg stressz, a feszített munkatempó, a sok esetben rendszertelen életmód azt eredményezi, hogy egyre többen kénytelenek valamilyen szívbetegséggel megküzdeni. A következő sztárok szerencsére időben észlelték a problémát, orvoshoz tudtak fordulni, képesek minimális szinten tartani a tüneteiket, ám ez a hatalmas hőség bármikor rossz irányba terelheti az állapotukat.

Dukai Regina

A gyönyörű énekes-modell több mint tíz éve küzd szívbetegséggel. Egy fejlődési rendellenesség miatt vastagabb az egyik szívbillentyűje, ennek következtében pedig a vér nem képes megfelelően áramlani. Az orvosok arra sarkalták a hírességet, hogy hagyjon fel a kávéval, ne gyújtson rá és rendszeresen sportoljon.

Majka

A szókimondó rappernek még tinédzserkorában kellett szembesülnie azzal, hogy milyen váratlanul tud végezni az emberrel a szívhalál. Majka még nagyon fiatal volt, amikor elveszítette az édesapját, ráadásul később neki is tudomásul kellett vennie: ő sem egészséges. Gyakran kínozta a mellkasát szorító érzés, légszomja volt.
Többször kellett kés alá feküdnie szívritmuszavara miatt, az állapota jelenleg kielégítő.

Bódi Guszti

A Fekete Szemek frontembere sosem lehet elég nyugodt. Évekkel ezelőtt elzáródott az egyik koszorúere, emiatt sürgős szívműtéten esett át. Operációja óta felhagyott a káros szenvedélyeivel, és rendszeresen jár ellenőrző vizsgálatokra. A %%nak egyébként elárulta, hogy abbahagyta a szívgyógyszerek szedését, és emiatt az életével játszik. "Járt hozzánk egy klímaszerelő, aki már két infarktuson is átesett. Õ mondta nekem, hogy teljesen leállt a gyógyszerekkel, és szerinte semmi szükség rájuk, hiszen ő is remekül érzi magát. Ezután döntöttem el, hogy én sem veszem be a felírt pirulákat" - mondta site-unknak az énekes.

Bangó Margit

A Kossuth-díjas művésznő szívritmuszavartól szenved. Előfordult már, hogy a rekkenő hőségben 220-ra szökött fel a vérnyomása, eldugult a füle, gyötrő rosszullétek kínozták. Nyelv alatt oldódó gyógyszere életmentő lehet ezekben a kritikus helyzetekben.

Deák Bill Gyula

A neves énekes még 2012-ben kapott súlyos szívrohamot. Rohammentővel szállították kórházba, huzamosabb ideig élet-halál között lebegett. Szerencsére a felépülése óta jó az állapota, örömmel jár koncertezni, ám nagyon oda kell figyelnie az étkezésre. Lemondott a zsíros falatokról, helyette az egészségesebb ételek vették át a tányérján a helyet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?