SZTÁRDZSÚSZ

Súlyos beavatkozáson esett át Schobert Norbi, ez mindent megváltoztat

A 48 éves fitneszguru végre újra a régi, és már nagyon várja, hogy visszatérhessen a munkához.
  • Szerző: Ripost

Nemcsak az elviselhetetlen fájdalomtól, hanem robbanékony természetétől is megszabadította Schobert Norbit a gerincműtétje. A fitneszguru testileg-lelkileg újjászületett az elmúlt napokban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László

Néhány órával a gerincműtétje után már úgy járt-kelt a budai Országos Gerincgyógyászati Központ folyosóján Schobert Norbi, mintha mi sem történt volna. A 48 éves üzletember, aki betegszobájában fogadta a Bors munkatársát, három évtizedig élt erős gyógyszereken, miután 1989-ben, egy triatlonversenyen eltörte a gerincét. Norbinak ezt követően csavarokkal rögzítették a csigolyáit, de fájdalmai az évek alatt visszatértek. Mi több, az idő múlásával egyre keservesebb és elviselhetetlenebb lett együtt élni ezzel a kínnal, így nem lehetett elkerülni az operációt.

„Az elmúlt harminc évben marokszámra szedtem a gyógyszereket, fájdalomcsillapítókat, mert ha nem vettem be, olyan volt, mintha szú rágná belülről a gerincemet és a combomat. Pokoli volt. Teljesen rámentem idegileg: feszült voltam és ingerlékeny. Bármin képes voltam felhúzni magam, nem beszélve arról, hogy sem a vesémnek, sem a gyomromnak nem tett jót a sok gyógyszer, amit magamba tömtem” – mesélte Schobert Norbi, aki öt héttel ezelőtt már az ágyból sem bírt felkelni, ezért úgy döntött, véget vet a szenvedésének, kés alá fekszik.

„Dr. Jakab Gáborhoz fordultam, aki kedden reggel meg is műtött. Egy órán át tartott a beavatkozás, amely során orvosi cementtel rögzítették, töltötték fel a két csigolyám közötti részt. Tíz perc alatt megkötött, én pedig néhány órával később már lábra is tudtam állni. Olyan volt, mintha kicseréltek volna. Szó szerint. Egyrészt, mert két centivel magasabb lettem a cementtől, másrészt pedig kisimultak az idegeim. Bátran kijelenthetem: az ingerlékeny Schobert Norbinak már annyi, most már KETO kenyérre lehet kenni” – jelentette ki az életmód-tanácsadó, akit hamarosan haza is engednek a kórházból, hogy otthon, szerettei körében lábadozhasson.

„Hat hét a teljes becsontosodás, de már most sokkal jobban érzem magam, mint az elmúlt harminc évben” – mondta Norbi, aki már nagyon készül a visszatérésre, hiszen a sport az élete, amit két évvel ezelőtt kénytelen volt abbahagyni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?