SZTÁRDZSÚSZ

Hajnalban csörgött Stohl András mobilja: vadidegen hang szólt bele

Egy fórumon hozták nyilvánosságra a színész telefonszámát.
  • Szerző: BDF

Stohl András hét éve jött ki a börtönből, de ma is szörnyű időszakként emlékszik vissza súlyos autóbaleseteire, és az azt követő időszakokra. Azt mondta, hogy lelkiismeret-furdalás gyötörte a történtek miatt, és bár sok idő eltelt azóta, sosem tudja majd túltenni magát rajta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

„Sosem fog elmúlni. A baleset utáni időszak emléke élénken él. A bizonytalanság, a bírósági ítéletig tartó időszak, de leginkább az, hogy mit műveltem. Nem kizárólag csak az első sérültre és magamra gondolok, hanem anyámra, a gyerekekre” – mondta el a Best magazinban a színész, aki hozzátette, bár nagy volt a baj, a barátai és a szerettei sem fordultak el tőle. A nézők is megbocsátottak neki. Úgy érzi, az, hogy börtönbe került, segített abban, hogy tiszta lappal tudott visszatérni.

„A régi balesetem sokkal súlyosabb volt: lélegeztető géppel a torkomban ébredtem fel, és megtudtam, hogy négy hétig nem voltam ébren. Aztán az ember visszatér, dolgozik…(…) És akkor jön a következő. Azt hiszem, már nincs több bennem semmilyen szinten. Nincs több dobásom” – magyarázta Stohl, aki tanult a történtekből.

„A második baleset után igen, de őszintén szólva, ez egy elég összetett dolog. Az előbb említettem, hogy hajlamosak vagyunk elfeledkezni a rossz dolgokról, de erre a második után nem volt lehetőségem, a börtön miatt nem tudtam olyan könnyen félretenni” – folytatta a színész, akit a baleset után vadidegen emberek hívogattak éjszaka.

„Egy fórumon nyilvánosságra hozták a telefonszámomat. Hajnal háromkor hívogattak vadidegenek, és elmondtak mindennek, de nem tettem le a telefont. Végighallgattam őket, aztán én is elmondtam az álláspontomat. A végén általában úgy fejeztük be, hogy tízből hétnek megváltozott a véleménye, és árnyaltabban látta a dolgokat” – emlékezett vissza Stohl András.