SZTÁRDZSÚSZ

Sérült gyerekeknek segít Szandi

Nemcsak édesanyaként, hanem előadóművészként is átérzi, milyen fontos a sérült gyermekek fejlődése.
  • Szerző: Ripost

Jótékonysági akciót indított a Civil út Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben. A Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtenek, melyeket a Civil út Alapítvány az ÉFOÉSZ segítségével juttat el a sérült emberekhez.

Az akcióhoz csatlakozott Szandi is, aki egy percet sem hezitált, amikor megismerte a kezdeményezés célját.

Fotó: Ripost

„Már többször is felléptem a sérült gyermekek napján, mert nagyon fontosnak tartom, hogy mi művészek az ismertségünket arra is fel tudjuk használni, hogy felhívjuk a figyelmet az ilyen kampányokra” – mondta el a minap a Mokkában.

„Ez nagyon jó kezdeményezés, hiszen minden művészet, amiben ki tudunk teljesedni, gyógyítani képes a lelkeket. Az egyik állatkerti fellépésem alkalmával egyébként a férjemmel, Csabival úgy döntöttünk, hogy magunkkal visszük a gyerekeinket is, mert szerettük volna, ha találkoznának a sérült gyerekekkel. Szerettük volna, ha megtapasztalják, hogy vannak sérült gyerekek is, akiket kötelességünk segíteni, támogatni” – tette még hozzá.

Ruttkay Réka, az alapítvány kuratóriumi elnöke megtisztelőnek tartja, hogy Szandi melléjük állt.

„Azért esett rá a választásunk, mert mindig nyitott, ha segíteni kell valakin, és háromgyermekes édesanyaként és művészként is pontosan tudja, hogy milyen fontos ez az ügy a hátrányos helyzetű emberek számára” – mondta el az elnök asszony a Bors-nak, majd hozzátette, megható, hogy augusztus 12. óta sokan csatlakoztak az akcióhoz.

„Varázsceruza- rajzolj mosolyt! néven ez az első kezdeményezésünk, és bár még csak pár hete indult, már most látszik, hogy az országban nagyon sokan értik, átérzik az elesettek problémáit, és szívesen segítenek. Idén az Állatkertben, szeptember 14-én rendezik meg a Sérült Gyermekek Napját, ott szeretném átnyújtani az összegyűlt adományokat. Ha valakinek kedve lenne csatlakozni, szeptember 30-ig még megteheti. Több gyűjtőpontunk is van a fővárosban, többek között az ötven legforgalmasabb posta, emellett pedig közel harminc Príma üzletben is le lehet adni a megvásárolt ceruzákat. Postai úton is tudunk fogadni, akinek kérdése van, az látogasson el a civilut.hu oldalra, ott mindent megtalál.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?