SZTÁRDZSÚSZ

Sebestyén Balázs ellen döntött a bíróság

Valaha barátok voltak, most azonban a bíróságon harcolnak. Pont került végre egy többéves jogi csatározás végére, amely Sebestyén Balázs és volt üzletfele Hanzel Henrik között zajlott, a Morning Show névhasználat miatt.
  • Szerző: Ripost

Hanzel Henrik Javára döntött a Kúria a Sebesyén Balázzsal folytatott pereskedésben – tudta meg a Blikk. Az ítélet hivatalosan még nem érkezett meg egyik félhez sem, ám az egykori cselgáncozó Hanzel az ügyvédeitől már megtudta, mi áll benne.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egykori barátok viszonya 2016–ban romlott meg, amikor Balázsék reggeli műsora megszűnt a Class FM-en, a népszerű rádiósok pedig a Rádió1-hez igazoltak. Itt folytatták az ismert és szeretett műsorukat, a Morning show-t, a nevet azonban nem használhatták, mivel Hanzel Henrik azt még 2016-ban eladta a Class FM akkori tulajdonosának, az amerikai Michael McNuttnak. A per azért indult, hogy kiderüljön, Hanzel Henrik valóban Balázs megkerülésével és tudta nélkül adta-e el a show nevét és logóját.

Fotó: Markovics Gábor

A jogi csatározás évekig zajlott, a felek egészen a Kúriáig mentek, ahol most döntés született az ügyükben.

„A Kúria VI-os számú tanácsa 2020. február 26-án-án hozott végzést nem peres eljárásban, nem nyilvános tárgyaláson, hanem tanácsülésen. A végzés még írásba foglalás alatt van. Utána postázzák az első fokú határozatot hozó bíróságnak, amely majd postázza a feleknek” – írta a lapnak a Kúria sajtótitkársága.

Hanzel állítja: nekik adtak igazat, s kárpótlást kér majd a sérelmekért.

„Örülök az ítéletnek, fantasztikus érzés, hogy végre lezárult ez az évek óta húzódó ügy. Még ízlelgetem a döntést, de abszolút pozitív érzés. Az én jogi képviseletemet ellátó S. B. G. K. ügyvédi iroda jogi képviselője, a Kúria iktatójában látott dokumentum alapján tájékoztatott engem, hogy a Kúria helybenhagyta a korábbi első és a már jogerős másodfokú döntést – magyarázta Hanzel Henrik. – Az még a jövő zenéje, hogy milyen formában és milyen kárpótlást kérek az engem ért sérelmek miatt”

Sebestyén Balázs jóval óvatosabban nyilatkozott.

„Mi csak annyit tudunk, hogy az ügyünkben született döntés, de hogy mi, azt nem tudhatjuk elvileg az írásbeli értesítésig! Az, hogy a volt üzlettársam már most ünnepli magát, megint nagyon tanulságos, hiszen akkor ismét az érdekes kapcsolatai révén szerzett tudomást az ügyről, de vele kapcsolatban már semmin nem csodálkozunk. A komplett szakma, a reggeli stábunk és akik vele dolgoztak, pontosan tudják, milyen ember: olyan, akit érdemes messzire elkerülni, mert előbb-utóbb megégeti magát vele az ember. Igazából nagyon sajnálom őt, megszerzett egy nevet, a Morning show-t, odalett a becsülete, ráadásul ahhoz már nincs elég esze, hogy használni tudja, hiszen egy név tartalom nélkül semmit nem ér – reagált a műsorvezető.

A szóban forgó védjegy egyébként hosszú ideje nincs használatban. Míg a Rádió 1-en jelenleg Balázsék néven futó műsor népszerűsége azóta is töretlen, a Morning show a népszerű trió távozása után nem sokkal újra indult, majd csendben meg is szűnt.

És ezeket olvastad már?