SZTÁRDZSÚSZ

Ezt az asszonyt látogatta meg Schmuck Andor, még rózsát is vitt

Huszonnégy karátos rózsával köszöntötte a 100 éves Török Gézánét, Ilonka nénit a Tisztelet Társaságának elnöke!
  • Szerző: Doris

Az Érden élő Török Gézáné, vagy ahogy mindenki hívja, Ilonka néni nem mindennapi asszony! Nemcsak azért, mert vasárnap, június 27-én ünnepli a 100. születésnapját, hanem azért, mert a járványhelyzetet is megúszta anélkül, hogy elkapta volna a koronavírust, sőt, májusban még aktívan dolgozott, méghozzá tolmácsként! Nem véletlen, hogy Schmuck Andor szerdán felkerekedett, hogy személyesen köszöntse őt fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezt az asszonyt látogatta meg Schmuck Andor, még rózsát is vitt

Fotó: Schmuck Andor

„Andort még a klubból ismerem, tavaly, vagy talán azelőtt szerveztek egy összejövetelt, amin részt vettem. Nagyon örültem, hogy csütörtökön betoppant rengeteg ajándékkal és felköszöntött. Huszonnégy karátos rózsát is kaptam tőle” – kezdte lelkesen a -nak Ilonka néni, akit egyáltalán nem érintett a pandémia.

Fotó: Schmuck Andor

„Amennyire lehetett vigyáztam, nagyon gyakran mostam a kezem, ügyeltem a higiéniára. Be is oltattam magam, de mást nem nagyon csináltam. Titok, sőt, misztérium, hogy hamarosan százéves leszek! Valószínűleg a genetika is közrejátszik, mert a nagymamám annak idején szült tizenkét gyermeket és élt nyolcvan évet, ami abban az időben nagyon szép kornak számított. Mind a nyolc gyermeke megérte a nyolcvanadik születésnapját. Én egyébként nem tettem semmit azért, hogy sokat éljek, egyszerűen nem akarok meghalni” – mondta némi csibészséggel a hangjában az asszony.

Az igazi megrökönyödés akkor érte Schmuck Andort (és minket is), amikor megtudtuk, Ilonka néni mivel foglalkozik.

Fotó: Schmuck Andor

„Május 27-én végeztem el az utolsó munkámat, délután négy órától másnap reggel hatig. Magyar-román, magyar-lengyel tolmács vagyok. Bűnügyekkel foglalkozom, bűnüldözés és igazságszolgáltatás a fordítási szakterületem” – árulta el Ilonka néni, aki ha éppen nem dolgozik, napozik a kertben, három macskáját és a szomszédból átjáró három macskát eteti, fésülgeti, valamint a hatalmas bernáthegyije fejét simogatja, és persze jókat süt-főz.

Ilonka titka egyszerűen annyi, hogy szerinte minden napnak, minden apró dolognak örülni kell. Úgy véljük, és Schmuck Andor is azt gondolja, hogy ezt a példát bizony követni kell.

„Ilonka néni egyszerűen fantasztikus. Sosem gondoltam volna, hogy születésnapi meglepetés leszek, pláne nem egy százéves nénié, de ő ragaszkodott hozzá. A huszonnégy karátos rózsa a Tisztelet Társaságának a jelképe, ezért egyértelmű volt, hogy azzal kedveskedem neki” – lelkendezett a politikus.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?