SZTÁRDZSÚSZ

Riasztó diagnózist kapott Vásáry André: ezért jár félévente orvoshoz

Az énekes egy időben nagyon szeretett szoláriumban barnulni, ám egy életre megtanulta, hogy a bőre olyan maradandó károkat szenvedhet, ami súlyos bajt okozhat.
  • Szerző: Ripost

A rendszeres anyajegyvizsgálat fontosságára hívja fel a figyelmet Vásáry André. Az előadóművész nem titkolja, hogy korábban sokszor járt szoláriumba, és a tengerparton sem a fényvédő használata volt a legfontosabb számára.

Néhány évvel ezelőtt azonban riasztó diagnózist kapott az orvosától: ha nem hagy fel a barnulással, komoly következményekre számíthat.

"Az orvosom elmondta, hogy az emberi bőr olyan, mint egy nagy hordó. Ha egyszer leégünk, az olyan, mintha egy lavór vizet beleöntenének ebbe a tartályba. Minél többet napozunk és károsítjuk a bőrünket, annál jobban megtelik ez a képzeletbeli hordó, aminek a vége a bőrrák. A bőrünk ugyanis nem felejt, ám ezt sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni" - mondta el a %%-nak André, aki azóta fokozottan odafigyel magára.

"Miután egyszer egy napozás után harmadfokú égési sérüléseim keletkeztek, minimum félévente kell eljárnom anyajegy vizsgálatra, nehogy bőrrákom legyen. Néhány hét múlva esedékes, hogy az orvosom megnézzen pár anyajegyet, hiszen, ha azok elváltoztak vagy növekedtek, akkor sürgősen el kell távolítani azokat. Felhagytam a napozással, nem is vágyom rá, hiszen az egészségem sokkal fontosabb" - fogalmazott André.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?