SZTÁRDZSÚSZ

Plázába szökik a családi házból szenteste napján Radics Gigi

Bár a december 24-e szent a Radics család életében, mindenki otthon készülődik az ünnepi vacsorára, és az ajándékozásra, ám Gigit hiába keresik a házban. Az énekesnő minden évben kilóg néhány órára, hogy beszerezze szeretteinek szánt ajándékokat.
  • Szerző: BDF

Radics Gigi nehezen hangolódik rá a karácsonyra, hiszen az ünnepek előtt, alatt és után is megállás nélkül dolgozik. Így sokszor az utolsó pillanatra marad az ajándékok megvásárlása is, amiket az énekesnő általában szenteste napján szerez be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

„Ebben az időszakban nem nagyon marad időm arra, hogy bevásároljak. Nálunk a 24-e szent! Senki nem megy sehová, otthon vagyunk a családdal. De aznap még én azért „kiszökök”, hogy be tudjam szerezni az ajándékokat a szeretteimnek. Sokszor zárásig a plázában mászkálok, mert addig nem megyek haza, ameddig nem találom meg azokat a meglepetéseket, amiknek tudom, hogy örül a család. Igazából nehéz ráhangolódni az ünnepekre. Mindig azon kapom magam, hogy Jézusom, már karácsony van, és még sehogyan sem állok” – mondta el a -nak Gigi, aki nagyon szeret főzni, mégis az ünnepek alatt az édesanyja az, aki folyton szorgoskodik a konyhában. A mama reggeltől estig süt-főz, hogy különféle finomságokkal vendégelje meg a nagy rokonságot és a barátokat.

„Amikor időm engedi, szoktam főzni, és nagyon szeretek is. De karácsonykor mindig anyukám készíti el az ünnepi menüt. Ő nem igazán engedi, hogy belenyúljak a munkájába. Pláne, hogy nem négyesben töltjük a karácsonyt, hanem jönnek át a rokonok és a barátok is. Hiszen minden évben ilyenkor gyűlik össze a nagy család. Szóval a sütés-főzés abszolút az ő terepe. Nagyon sok minden készül: sültek, több verzióban, sonkával, sajttal és szalonnával töltött csirkemell, mindig van franciasaláta, csirkepörkölt nokedlivel, és köretek, mint például rizs és krumplipüré.”

Tíz éve mindig Gigi díszíti fel a fenyőfát. Ez már szinte hagyomány a családban. Ám az énekesnő fantáziája nem szárnyalhat szabadon, ugyanis anyukája minden évben gondosan előre megtervezi, hogyan kell kinéznie a fának.

„A karácsonyfa feldíszítése az én feladatom. Körülbelül tíz éve hagyomány a családban. Anyu imádja a karácsonyt, és rengeteg verzió volt már, ami a fenyőfa feldíszítését illeti. Tavaly fehér és kék színben pompázott, lehet, hogy idén is ez marad. De ki tudja, mit talál még ki addig édesanyám. Lehet, most éppen az arany tetszik neki. Igazából megvásárolja a díszeket és elmondja a koncepciót, hogy hogyan kellene feldíszítenem” – nevetett az énekesnő, aki a -nak azt is elárulta, hogy kőkemény fogyókúráját az ünnepekre való tekintettel egy napra felfüggeszti. Ez az egyetlen csalónap az évben.

„Nagyon szeretem a süteményeket. Ezek a gyengéim, a bejglit kivéve. Ráadásul, amióta kőkemény fogyókúrában vagyok, azóta folyamatosan kívánom az édeset. De, amit nagyon szeretek karácsonykor, az pedig az őzgerinc. Apu nagyon jól süt, ilyenkor mindig besegít anyunak, és elképesztő finomságokat készítenek az ünnepekre. Szóval 24-én este mindig mindenbe beleeszegetek, megkóstolom az ínyencségeket. Igazából csak ezen a napon függesztem fel az odafigyelést, de előtte és utána is ügyelek arra, hogy ne essek túlzásba.”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?