SZTÁRDZSÚSZ

Perverz: Kulkának adja ki magát, még interjút is ad egy csaló

Évek óta küzd Kulka János egy szélhámossal, aki folyamatosan visszaél a nevével. A magát a színművésznek kiadó csaló közel két éve üzemeltet profilt a legnagyobb internetes közösségi portálon.
  • Szerző: Ripost

A szélhámos oldalát több ezren követik az egyik legnagyobb közösségi oldalon, számos komment is található itt, sokan abban a hitben írnak az oldalra, hogy azt a színművésznek teszik:

„Vigyázz magadra! Szeretünk!” – írta egy hölgy. – „Kedves János, imádjuk!” – fogalmazott egy másik követő. Bár a Vélemények rubrika alatt olyat is olvasni, hogy „ez egy megtévesztő, hamis profil”, de a jelek szerint a rajongókat így is lépre csalja, és a Facebook sem veszi komolyan a jelzést -írja a Blikk.

– Barátok hívtak, miért nem válaszolok nekik a Facebookon, nem is értettem, miről van szó. Kiderült, van egy Kulka János-oldal, amely az én fotóimat használja, a nevemben beszél, és több ezren bejelölték, köztük ismerőseim is, mert azt hitték, én vagyok. Bánt, hogy valaki ezzel szórakozik. Neki talán szórakozás, nekem meg a nevem, az arcom – válaszolta a napilapnak az igazi Kulka János, aki továbbra sem szeretne jelen lenni a közösségi térben.

– Arra kérjük Kulka János tisztelőit, hogy ne jelöljék be, sőt inkább jelentsék ezt a hamis profilt, hátha végre eltávolítják – fogalmazott Gálos Orsolya, a színművész asszisztense, aki már többször tett kísérletet a profil megszüntetésére, de eddig sajnos még nem járt sikerrel.

– Mivel az illető nem lépi át a büntetőjog határát, nincs más eszközünk, csak az, ha minél többen tudják, hogy Jánosnak nincs köze az oldalhoz, ezért nem is követik. A személyiséghez fűződő jogok megsértése ugyanis önmagában nem bűncselekmény – tudta meg a Blikk egy szakembertől.

– Polgári pert lehetne indítani és kártérítést követelni, de ahhoz tudni kellene, ki az illető – foglalta össze dr. Györei Péter büntetőügyvéd, és hozzátette, az ismeretlent akkor lehetne a rendőrségen feljelenteni, ha például becsületsértést követne el.

Ez a hamis oldal profilképe. Az arc Kulka Jánosé, de az oldal tulajdonosa szélhámos. Fotó: Facebook

De mi mozgathatja az illetőt?

– A sötét lélek is vágyik a fényre – mondta dr. Rusz Edit klinikai szakpszichológus.

– Egy sikertelen ember számára egzisztenciális kielégülést jelent, ha egy megbecsült közszereplő álarcában megélheti a népszerűség és a tekintély mámorát, aminek az alattomosság is része. Élvezi, hogy nem tudják leleplezni, az pedig, hogy már interjút is adna, jelzi, ez a csalás az ő kiteljesedése

És ezeket olvastad már?