Létrehozva: 2020.11.11.

Pásztor Erzsi: Már vártam, hogy szigorítsanak!

Újabb szigorításokat hozott Magyarország Kormánya annak érdekében, hogy lassítsák a koronavírus terjedését.

Az új rendeletek értelmében szerdától meghosszabbodik a kijárási tilalom, bezárnak a színházak, múzeumok, éttermek, és további korlátozó intézkedések lépnek érvénybe. Összeállításunkban ismert magyar emberek mondják el a véleményüket a jelenlegi helyzetről.

Pásztor Erzsi: „Bármennyire is fáj, ezt tudomásul kell venni”

A Kossuth-díjas színésznő szerint már időszerű volt a szigorítás, mert szerinte most az a legfontosabb, hogy az emberek egészségesen átvészeljék a világjárvány.

„Rettenetes, milyen gyorsan nő a fertőzöttek száma! Én mindent helyeslek, ami tilos, akármennyire is rossz most nekem. Ez a kisebb rossz, a nagyobb, ha továbbra is ilyen sokan mennek el…” – hangsúlyozta.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Amikor tavasszal mindent bezártak, azt hittem, nem bírom ki. De most már vártam, hogy újra meghozzák ezeket az intézkedéseket, mert nem éreztem jól magam a színházban. Bizonytalan voltam, mert közel volt hozzám a közönség, az emberek eleinte nem is hordták a maszkot, és most is azt gondolom, hogy sajnos lehetetlen megfelelőképpen fertőtleníteni a helyeket. A Játékszínben is sorra megbetegedtek a kollégáim, és én is odamentem volna játszani. Nem mindegy, hogy harminc vagy egy nyolcvannégy éves kapja el! Bármennyire is fáj, ezt tudomásul kell vennünk” – tette még hozzá Pásztor Erzsi, aki arra kéri az embereket, tartsák be a szabályokat.

Nagy Feró: „El kell fogadnunk és be kell tartanunk a szabályokat!”

Nagy Ferót éppen egy film forgatása közben értük utol, így tőlünk tudta meg a kormány legújabb intézkedéseit. Azt mondja, mindenki köteles betartani a szakemberek javaslatait, ez az egyetlen esélyünk arra, hogy megfékezzük a koronavírus terjedését. Amint a Ripost is beszámolt róla, a Beatrice frontembere már átesett a fertőzésen és szerencsére súlyosabb tünetek nélkül gyógyult meg.

Fotó: Ripost

„Pár nap alatt átment rajtam, de hazudnék, ha azt mondanám, nem pánikoltam! Mégiscsak egy világjárványról beszélünk. Most már jól vagyok, nincsen szövődményem sem” – számolt be állapotáról az énekes.

„Tiszteletben tartom, nálam okosabb emberek döntöttek ebben. Nincs mese, ezt el kell fogadnunk, és be kell tartanunk. Ijesztő, hogy ilyen nagy a baj...” – szomorodott el Feró. „Nekünk állampolgároknak az a dolgunk, hogy mindenben hallgassunk a szakértőkre, orvosokra” – tette még hozzá.

Korda György és Balázs Klári: Komolyan kell venni a helyzetet

A házaspár nyáron még úgy tervezte, hogy ősszel országos koncertturnéra indulnak, de a jelenlegi helyzet keresztülhúzta a számításaikat. Olyannyira, hogy néhány hete önkéntes karanténba vonultak a saját- és a közönségük érdekében. Szállodájukban a szobákat is havi bérletbe adták, hogy megtarthassák az alkalmazottaikat és átvészeljék ezt az időszakot.

2020930 Budapest
Korda György énekes raktárkoncertje
képen: Korda György és Balázs Klári énekes
fotó: Knap Zoltán (BORS)

„Érthetőek a szigorítások. Most mindenkinek nehéz, de az egészség a legfontosabb. Mi házi karanténba vonultunk, nem megyünk ki, legfeljebb a kertig, ahol a kutyáinkkal levegőzünk. Nem tudunk mást tenni, ez a kötelességünk, hogy se mi, se más ne kapja el a vírust. Komolyan kell venni a helyzetet” – fogalmazott Balázs Klári.

Hajdú Péter: Megpróbáljuk megtartani az embereinket

A tévés évek óta működtet sikeres éttermet Törökbálinton. A tavaszi hullám idején már egyszer be kellett zárni a bisztrót, ekkor vezették be a házhozszállítást.

Fotó: Szabolcs László

„Visszaáll a tavaszi rendszer, miszerint csak a szakácsok és a futárok dolgoznak, illetve egy ember koordinálja majd a rendeléseket” – mondta el a Ripost-nak Hajdú Péter, akinek most egyetlen cél lebeg a szeme előtt, mégpedig az, hogy minden alkalmazottjának munkahelyet biztosíthasson.

„A kormány intézkedéseinek köszönhetően kifizetik a megtartott munkavállalók bérének ötven százalékát, illetve a járulékokat. Ez egy nagy könnyebbség számunkra. A következő harminc napban az éttermemben megpróbáljuk megtartani a beosztottjainkat, ez most a legfontosabb feladatom. Úgy érzem, a kormány gesztusának köszönhetően sikerül kihúznunk ezt a néhány hetet úgy, hogy minden munkatársunkat megtarthassuk” – fogalmazott bizakodva a Life TV vezérigazgatója.

Fontos intézkedésekről döntöttek Este 8 és reggel 5 között kijárási tilalom lesz. Felmentést csak a munkába járás és hazajárás, valamint rendkívüli esetben lehetséges Az éttermek bezárnak, csak házhozszállítás lehetséges A közterületeken is kötelező lesz a maszkviselés Az üzletek, fodrászatok este 19 órakor bezárnak A szállodák csak üzleti célú vendégeket fogadhatnak, turistákat nem Általános rendezvénytilalom lép életbe, családi összejövetelen, magánrendezvényen legfeljebb 10-en vehetnek részt Esküvő csak lakodalom nélkül lehetséges, a szertartáson csak a szertartás megtartásához szükséges személyek, továbbá a szülők, tanúk, testvérek vehetnek részt A temetésen maximum 50 fő vehet részt A sportmérkőzések zárt kapusak lesznek szabadtéren az egyéni sportolás megengedett, az amatőr csapatsport tilos A szabadidős létesítményeket – fitneszterem, fedett uszoda, múzeumok, színházak, állatkertek – be kell zárni A felsőoktatás csak online formában működhet, és az összes kollégiumot be kell zárni Középiskolákban 8. osztály fölött digitális oktatás lép életbe bölcsődék óvodák, általános iskolák, 14 év alattiak számára nyitva maradnak A kórházi dolgozókat, iskolai tanárokat, óvónőket és bölcsődei dolgozókat tesztelik, akkor is, ha tudjuk, hogy a gyorsteszt csak 50-60 %-os biztonságú A szállodáknál a bezárás utáni első 30 napban, a november 8-ig történt foglalásokat, azok 80 %-át az állam megtéríti, ennek a feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el, megkapják a fizetésüket. Az éttermek, szabadidős létesítményeknek erre a 30 napra nem kell járulékot fizetni, az állam a munkavállalók bérének megtéríti, ennek a feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el, megkapják a fizetésüket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

life.hu

Elnyílt a tulipán? Így gondozd tovább, hogy jövőre is gyönyörű virágot hozzon

magyarnemzet.hu

Francia altábornagy: Oroszországot nem szabad úgy megalázni, mint Németországot!

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Ördög Nóra fürdőruhás fotóitól felforr a levegő

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri: videón, ahogy Dér Heni kisfia legózik - ilyen nagyot nőtt már Beni

SZTÁRDZSÚSZ

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

SZTÁRDZSÚSZ

Hihetetlen részleteket mesélt Rubint Réka és Schobert Norbi életük nagy pillanatáról