SZTÁRDZSÚSZ

Ősi rituáléval űzi el a koronavírust Tahi Tóth László özvegye

Mindenki a maga eszközeivel küzd a koronavírus-járvány ellen. Kárászy Szilvia a spiritualitás segítségével igyekszik távol tartani magától a betegséget. Akárcsak az ősi vallási kultúrákban, a zongoraművésznő is különleges arcfestési rituáléval űzi el a gonoszt.
  • Szerző: BDF

Egy láthatatlan ellenséggel áll harcban az egész világ. Már több, mint egymillió ember fertőződött meg a COVID-19 elnevezésű koronavírussal és több, mint ötvenezer hunyt el a kínai Vuhan városából elszabaduló gyilkos vírus okozta szövődményekben. Magyarországon az állampolgárok biztos és erős kezekben érezhetik magukat, hiszen a kormány még időben lépett a védelmünk érdekében, így remélhetőleg a járvány nem ölt az Olaszországhoz vagy Spanyolországhoz hasonló méreteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mindenki a maga eszközeivel küzd a világjárvány ellen. Sokan a valláshoz fordulnak és imával próbálják elűzni, távol tartani maguktól a betegséget. Tahi Tóth László özvegye, Kárászy Szilvia zongoraművész sajátos rituáléval, a spiritualizmus eszközeivel is küzd a koronavírus „ellen” és egyben kampányol az otthonmaradás mellett.

A különleges önarcképre bukkant a Facebook-oldalán. Igazi művészi alkotást festett fel az arcára Kárászy Szilvia, ami – mint megtudtuk – igencsak fontos üzenettel bír. A zongoraművésznő tudatosan kizárólag fekete és piros színeket használt, hiszen az ősi kultúrák szerint az előbbi az élet színe, az utóbbi pedig a háborút jelképezi. Szilvia nyakán pedig megjelenik a béke közismert szimbóluma is. Ő így próbál meg erőt adni.

„Én spirituális lény vagyok. Minél hamarabb lesz „győzelem”, megújulás, annál jobb. Esetemben rendhagyó, „művészi” módon egy gondolat volt ez csupán a Facebookon, aminek lett egy spontán arcomra festett képzőművészeti megfogalmazása is. De a legfontosabb jel a nyakamon van. A béke jele, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy szeretném, ha mihamarabb véget érne ez a szó szerint hadi állapot. Furcsa harci állapotnak érzem a vírus elszabadulását, világviszonylatban rettenetes. De egyben nagy megújulási lehetőség is az emberiségnek„ – mondta el a -nak Kárászy Szilvia, akinek kollégáihoz hasonlóan lemondták a fellépéseit, de bízik benne, hogy mihamarabb győztesen kerülünk ki az életünkért vívott csatából.

”Megvagyok, köszönöm szépen. Úgy, mint más művész ebben az időszakban. Itthon vagyok – a nappali és konyha között. A munkákat sajnos lemondták. Remélem, hogy minél hamarabb konszolidálódik a helyzet” – fogalmazott reményteljesen művésznő. ”Szerintem Magyarország nagyon jól kezeli a helyzetet, a lehetőségekhez képest„ – tette még hozzá.

Májusra készül el Tahi Tóth László sírköve

Kárászy Szilvia imádott férje halála óta tervezgette, milyen sírkő készüljön Tahi Tóth Lászlónak. Az özvegy mostanra érezte magát elég erősnek ahhoz, hogy méltó síremléket állíttasson a megboldogult színésznek. A tervek szerint májusra készül el.

„Nem biztos, hogy nyilvános megemlékezést fogunk tudni tartani a járvány miatt. De a tervek szerint a síremlék alapját felállítják májusban” – mondta lapunknak az özvegy.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?