SZTÁRDZSÚSZ

Óriási siker Varga Miklós Európa-dala, ezt mondja Mága Zoltán

Óriási sikere van az Európa 2020 – a Remény himnusza című dalnak, melyben Mága Zoltán is közreműködik.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Több mint 3 millióan látták már Ragány Misa és Nagy Szilárd: Európa 2020 – a Remény himnusza című dalát, mellyel a világjárvány okozta kihívásokra szeretnék felhívni a figyelmet. A mű a nagysikerű Varga Miklós-Varga Mihály dal feldolgozása. A szerzőpáros most angolul is elkészítette a dalt, melyben Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas világhírű hegedűművész is közreműködik varázslatos játékával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mága Zoltán is szerepel a klipben

A szerzőpáros a dalban arra hívja fel a figyelmet, hogy a felelős magatartás és az összefogás a legszükségesebb a nehéz helyzetben. Az alkotók azért döntöttek az angol verzió elkészítése mellett, mert a dalnak már a megjelenését követően óriási sikere volt itthon és a határainkon túl. Eddig több mint 3 millió megtekintésnél jár.

„Eredetileg nem is gondoltunk rá, hogy elkészítsük a dal idegennyelvű verzióját, de olyan sokan kérték, annyi helyről érkezett visszajelzés, hogy szeretnék angolul is hallani a feldolgozást, hogy végül belevágtunk. Csarnai Borbála fordítása szerintünk fantasztikusan sikerült, abszolút átjön benne az üzenet – a hit, a remény, a szeretet, és az összefogás – ami rendkívül fontos volt számunkra. Úgy gondoljuk, hogy a dal nemcsak az elmúlt időszakra érvényes, hanem arra is, a vírus után hogyan hozzuk rendbe Európát. Magyarországon ez a dal lett az összefogás himnusza, bízunk benne, hogy az egész kontinensen az lehet” – magyarázta Nagy Szilárd, az egyik szerző és előadó.

Az alkotók egy grandiózus videoklipet álmodtak meg, amelyben magyar hírességeket kértek fel szereplőnek. Varga Miklós, az eredeti dal egyik szerzője is örömmel vállalta, hogy szerepel.

Fotó: Ripost

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész azt mondja, a dal üzenetével (hit, remény, szeretet és összefogás) tökéletesen tud azonosulni, hiszen ő maga elsők között reagált a koronavírus okozta hazai kihívásokra.

„Többszáz tabletet adományoztunk nehéz sorsú gyermekeknek, hogy gond nélkül részt vehessenek a digitális oktatásban. Nem először segítek kórházaknak, most is felajánlottam, hogy egy lélegeztetőgépet vásárolunk, így segítjük a betegek gyógyulását. Az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából pedig nagyszabású hálaadó koncertet szervezünk a Szent István Bazilika előtti téren, ahol közel 10 ezer ember hallhatja szimfonikus zenekarom, Kossuth-díjas és rangos művészek előadását. Így mondunk köszönetet azoknak az orvosoknak, ápolóknak, akik minden egyes percben embertársaink életéért küzdöttek a kórházakban, és köszönetünket fejezzük ki a védekezésben dolgozó állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak és az önkénteseknek, valamint a karitatív szervezeteknek, amiért segítséget nyújtottak a rászorulóknak„ – tette hozzá a világhírű hegedűművész, aki közösségi oldalán fejezte ki gondolatait.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?