SZTÁRDZSÚSZ

Óriási dobásra készül a Budapesti Operettszínház

Közel ötven év után ismét színpadra állítják a La Mancha lovagját! A főszerepet egykor Darvas Iván játszotta és elsöprő sikert aratott.
  • Szerző: Doris

A Budapesti Operettszínház idén márciusban újabb nagyszerű bemutatóval készül, 1971 után újra bemutatják a La Mancha lovagja musicalt.


Fotó: Markovics Gábor

A történet arra keresi a választ, hogy milyen lenne a világ, ha abban a szeretet, az elfogadás, a gyengédség és a szolidaritás uralkodna, illetve, hogy mit tudunk kezdeni napjainkban a lovagi nemeslelkűséggel, tisztasággal, a lovagi eszményekkel? Az 1971-es előadásban Darvas Iván játszotta a főszerepet, most pedig három kiváló színész, Szabó P. Szilveszter, Németh Attila és Nagy Lóránt alakítja majd Don Quijotét, az örök idealistát.

Nagy Lóránt
Fotó: Markovics Gábor

Sancho Panzát, Don Quijote hű segítőjét Serbán Attila, Sándor Péter és Kerényi Miklós Máté formálja majd meg, igaz, Kerényi betegség miatt hiányzott az olvasópróbáról. Ott volt viszont az a Maros Gábor, aki az 1971-es előadásban játszotta Sanchót.

Maros Gábor
Fotó: Markovics Gábor

„Fantasztikus érzés most itt lenni, ennyi tehetséges fiatal között. Megmondom őszintén aludni sem tudtam, miután megtudtam, hogy jönnöm kell az olvasópróbára. Emlékszem, Darvas Iván annak idején egy próbán elfelejtette a szöveget. Tőlem kért segítséget és nagyon leteremtett, amikor megmondtam neki, hogy csak a saját szövegemet tudom” – mesélte nevetve Maros, aki énekelve toppant be a terembe.

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?