SZTÁRDZSÚSZ

Önzetlen cselekedett: rajongója készítené el tisztelete jeléül Szilágyi István síremlékét

A sírköves, így szeretne tisztelegni a művész úr előtt.
  • Szerző: Ripost

Soha nem találkoztak egymással, a sírköves csak a televízióból ismerte Szilágyi Istvánt, a 82 éves színészt, akit a saját fia gyilkolt meg május 3-án.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ország Lópici Gáspára viszont olyan hatással volt az akkor még gyermek rajongójára, hogy még most is úgy érzi, hálával tartozik neki, és ha tehet érte bármit is, azt megteszi. Juhász Tamás sírköves azt mondja, hogy nagyon sajnálja, hogy csak most jött el az idő, hogy gesztust te­gyen a Szilágyi család felé.

Fotó: Bors

„Sajnos nem volt lehetőségem személyesen találkozni Szilágyi Istvánnal, pedig gyermekkorom óta rajongok érte” – meséli a Bors napilapnak Juhász.

„Le­taglózott a halála, pláne, hogy ilyen borzalmas módon kellett meghalnia. Azt is hallottam, hogy nagyon nehéz anyagi körülmények között éltek a feleségével és, hogy az özvegynek, Jolikának most is nélkülöznie kell. Ezért gondoltam, hogy előhozakodom a felajánlásommal: ha a család igényli, nagyon szívesen elkészítem neki Szilágyi művész úr sírkövét. Mindegy, hogy milyen kőből szeretnék, megcsinálok bármit” – mondja a sírköves, majd így folytatja:

A színmûvész az Új köztemetôben nyugszik. A felajánló olyan sírkövet készít, amilyet az özvegy
szeretne

Fotó: Bors

„Úgy gondolom, hogy a művész olyan különleges ember volt, akinek egyedi síremlék járna, nem szokványos. De legyen úgy, ahogy a család gondolja, én nem szeretnék erőszakoskodni. Nem is azért ajánlottam fel, hogy reklámot csináljak magamnak, nincs szükségem az ilyesmire, ráadásul nem tartom túl elegánsnak azt, hogy valaki egy elhunyt személy tragédiáján gyarapodjon. Egy szónak is száz a vége, ha élnek a lehetőséggel, itt vagyok, és szívesen felajánlom a munkámat nekik. Én így szeretnék tisztelegni az elhunyt emléke előtt. ”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?