SZTÁRDZSÚSZ

Nincs vége a megpróbáltatásoknak: végrehajtó cég kereste fel Szilágyi István özvegyét

Szilágyi István özvegyének újabb adósságokkal kell szembenéznie.
  • Szerző: Ripost

Alig néhány napja érkezett egy 430 000 forintos díjbeszedő számla Jolika nénihez, amit egy 61 ezer forintos hulladékgazdálkodási tartozás követett. A kisebb összeget jó szándékú segítők azonnal kifizették Szilágyi István özvegye helyett, de a helyzet most tovább romlott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Most kaptam egy végrehajtótól levelet, gáztartozás miatt akarnak pénzt tőlem, pedig úgy tudom, hogy több mint tíz éve nincs gáz a lakásban, kikötötték” – mondja a Borsnak Jolika, aki nyilvánvalóan már régen elvesztette a kontrollt a család anyagi ügyei felett.

„A segítőim telefonáltak, hogy megtudják, mennyi a tartozás, de nekik nem adnak tájékoztatást, én viszont nagyon nehezen mozgok, nem tudok bemenni személyesen meg­kérdezni.”

A Bors információja szerint egy 2004–2009 közötti gázszámlatartozásról van szó, ami a végrehajtó cég szerint nem évült el ilyen sok idő alatt. A szakértő szerint mivel ez az ügy már végrehajtás alatt van, Jolika egyetlen esélye, ha pert indít.

„A végrehajtás megszüntetése ellen pert kellene indítania az özvegynek” – mondja dr. Nagy József ügyvéd.

„Lehetőség van arra is, hogy részletfizetést kérjen, ha nem tud fizetni, akkor a végrehajtó az ingóságon vagy az ingatlanon végrehajtást kérhet. Összegtől is függ, ha van nyugdíja, akkor nyugdíjból is tudja tiltani a tartozást. Ha Jolika nem fizet, napokon belül utcára kerülhet, nincstelenné válhat. Ráadásul nem képes egyedül utánajárni az összes zűrös ügynek, melyet a fia halmozott fel az elmúlt években.”

A Bors úgy tudja, az inter­net bekötésével is problémák merültek fel, mivel kiderült, hogy már van szerződés Szilágyiék nevén, de azt Péter kötötte, tartozás van rajta, és csak ő intézkedhetne.

Az ügyben kerestük a végrehajtó céget, de tegnap délután senki nem vette fel a telefont az irodában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?