SZTÁRDZSÚSZ

Nézz be te is a színfalak mögé, így készül a Sztárban Sztár

Több kiló púdert és legalább 120 parókát használnak fel a Sztárban Sztárban.
  • Szerző: Ripost

Hétről hétre változnak át az énekesek, és bár a zsűri minden nagyobb átváltozáskor megdicséri a háttérmunkások teljesítményét, tulajdonképpen ők lehetnének a műsor valódi főszereplői.

Egy kiváló fodrász, sminkes, maszkmester vagy stylist nélkül csak egy átlagos karaoke-t láthatnánk vasárnap esténként a képernyőn, de szerencsére a Sztárban Sztár kulisszái mögött olyan szakemberek dolgoznak, akik nem okoznak csalódást, a leglehetetlenebb küldetést is képesek valahogy megoldani. A kíváncsiságtól vezérelve érkeztünk egy próbára, hogy a kulisszák mögött végre feltehessük kérdéseinket a szakembereknek.

Négy napig készül a haj

Makk Ildikó fodrász, napokig dolgozik egy frizurán

"A műsorban szinte soha nem lehet látni az előadó saját haját, azzal csak nagyon kivételes esetben dolgozunk, kilencven százalékban parókákat használunk. Egy adás előtt legalább négy napot vesz igénybe számomra a felkészülés.

Ott van Király Viktor frizurája példának, ami a héten okozott kisebb kihívást. Kivételesen az énekes saját haja adja majd az alapot, de oldalt ki kéne borotválni, amit természetesen nem teszünk meg, így viszont egy nagyon látványos technikát kell majd alkalmaznunk.  

– mesélte Ildikó, majd további titkokat árul el.

"Jövő héten, ha még versenyben lesz, Janicsák Veca haját háromféle parókából fogom megvalósítani és akkor még nem beszéltem a mellkas szőrökről, bajuszokról, szakállakról, amik szintén nagyon sok időt és alapos munkát igényelnek

– árulta el Makk Ildikó, a produkció fodrásza, aki a műsor végéig legalább százhúsz parókát fog átalakítva, felvonultatni a Sztárba Sztár színpadán.

Pápai Joci nehéz eset

Sipos Zita sminkesként varázsol, ezen a héten Pápai Joci állítja komoly feladat elé.

"Most készítjük Joci sminkjét, ami hatalmas fejtörést okoz számunkra. A fiatal Kylie Minogue–ot fogja alakítani, de a sminkje sehogy nem akar összeállni.

Az is elég zavaró, hogy visszanőtt a szakálla, de mivel komoly fóbiái vannak, még a szempilláját sem tudom kifesteni. Nem lesz könnyű Joci arcát Kylie-ra sminkelni, de nem aggódom, vasárnapra minden összeáll majd

– fejezte be Sipos Zita, aki elárulta a Sztárban Sztár ötödik szériájában több kiló púder, rengeteg alapozó és barnító fogy el.

Maszkok nélkül nem létezik Sztárban Sztár

A maszkokat már az énekesek fej és arcmintájának levétele után, alapján készítik el a mesterek, de még így is végtelenül pepecselős munkát igényel egy élethű arcmás elérése. Néha három, de akár négy órát is igénybe vehet egy-egy maszk felrakása, és bizony olykor súlya is bőven akad. A maszkmesterek nem csak az arcokat, de a versenyzők egész testét képesek átalakítani, ha kell műfeneket, melleket építenek, hogy ezzel is rásegítsenek a produkciókra.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?