SZTÁRDZSÚSZ

Németh Lajos: Amolyan száguldó időjós lettem

Nem tud leállni! A 67 éves nyugdíjas élvezi a hajnali bejelentkezéseket.
  • Szerző: Ripost

Németh Lajos már évekkel ezelőtt nyugdíjba vonult, hogy több időt tölthessen a családjával, ám képtelen leállni, azóta is folyamatosan dolgozik! Hetente többször is bejelentkezik a Mokkában: igazi „száguldó meteorológussá” változott, aki minden alkalommal extrém helyszíneken mondja el, milyen idő várható.

Németh Lajos lassan fél évszázada állandó szereplője a televíziós műsoroknak. A 67 éves meteorológus két éve bejelentette, hogy nyugdíjba vonul, ám ennek ellenére folyamatosan feltűnik a tévében. Nemrég az Ázsia Expresszben szerepelt, de a Mokka csapatának is állandó tagjává vált, ugyanis hetente több alkalommal is szerepel a reggeli műsorban, amolyan „száguldó meteorológusként”.

Lajos mindig izgalmas helyszínekről köszönti a nézőket: néha a Rudas panorámamedencéjéből, néha a befagyott Velencei tó jegéről, máskor pedig a veresegyházi medveparkból jelentkezik, hogy elmondja a nézőknek, hogy milyen időjárásra készüljenek. „Nálam a nyugdíj nem a munka nélküli órákat, napokat, heteket jelenti, hanem azt, hogy saját magam határozom meg, hogy mikor dolgozom, és mikor nem. Mikor elmentem a TV2-től nyugdíjba, akkor a rendszeres napi időjárás- jelentéseket hagytam abba!  De egy meteorológus az időjárási eseményekkel mindig naprakész kell hogy legyen, ezért folytatódott a munka, csak nem az a taposómalom, amit majdnem negyven évig csináltam” – mondta el a %% - nak Németh Lajos és hozzátette: nagyon tetszik neki, hogy járhatja az országot, ugyanis végre kiszabadult a stúdió falai közül és testközelből figyelheti meg az olykor zordabb, olykor pedig naposabb időjárást.

 

A teljes cikket elolvashatod a %% hétfői számában!

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?