SZTÁRDZSÚSZ

Nem szoptatja babáját Damu Roland felesége

Bár a kislánynak jók az életfunkciói, de még nem tudni, hogy károsodott-e az anyaméhben Edina alkoholbetegsége miatt. A picit egyelőre még táplálni sem tudja, így tápszerezik.

Damu Roland már a karjaiba vehette a kis Maját, miután a baba végre önállóan lélegzik. De mégsem teljes az öröme, hiszen a kislány még mindig szigorú orvosi felügyelet alatt áll. Amíg a 2-2,5 kilogrammot el nem éri, addig inkubátorban tartják.

"Sajnos sem én, sem az orvosok nem tudják egyelőre, hogy a feleségem italozása miatt milyen problémái lesznek a lányunknak. Bár szépen veszi a levegőt, eszik, működik az emésztése, ez még kevés ahhoz, hogy teljesen megnyugodjunk."

Edina legalább hét hónapon át tartó önpusztítása ugyanis könnyen lehet, hogy a babánál komoly, visszafordíthatatlan károkat okozott. Az orvosok folyamatosan vizsgálják, de ők is csak találgatni tudnak, hogy a pici Maja hallására, látására milyen hatással lehetett Edina életmódja

- mondta el Roland a Színes Ásznak, majd hozzátette:

"Egyelőre Maja nem mutatja jeleit az alkoholszindrómának, de az orvosok szerint rengeteg olyan betegség előjöhet, ami a szülést követően nem, majd csak később jelentkezik. Ezért arra kérem azokat az embereket, akik kicsit is kedvelnek, imádkozzanak a kislányomért, ahogyan én is teszem minden áldott napon"

- érzékenyült el Damu.

A Színes Ász munkatársa Edinánál is járt a kórházban, aki elmondta, hogy jól van a baba, bár nagyon aggódtak érte. Az asszony naponta ötször mehet be kislányához, meg is ölelheti már, de nem szoptathatja, mert nincs teje, a baba tápszert kap. 

Én is jól vagyok, ellentétben a híresztelésekkel, nem vagyok már alkoholfüggő, és semmilyen elvonóra nem kell járnom

- mesélte Edina, akinek a császár miatt még egy-két hétig bent kell maradnia a kórházban. Beszámolt arról is, hogy Roland mindennap bemegy hozzájuk és nagyon rendes vele, háromféle kenőcsöt is vitt neki a száján lévő herpeszre. Edina arra a kérdésre, hogy lehetnek-e még valaha egy pár Rolanddal sejtelmesen csak ennyit válaszolt:

Van az úgy, hogy két ember nem tud együtt élni, de aztán...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?