SZTÁRDZSÚSZ

Nem számít a törvény: nem ritka az ittas vezetés magyar sztárok között

A hírnév és a siker sokaknak hamar a fejébe száll. Ilyenkor többen úgy gondolják, törvényen felül állnak csak azért, mert ismertek, gazdagok és köztiszteletben állnak. Emiatt képesek a saját maguké mellett mások életét is veszélyeztetni. Összeállításunkban olyan sztárokat gyûjtöttünk össze, akik merészségükkel végzetes tragédiát is okozhattak volna.
  • Szerző: Ripost

Óriási vihart kavart a napokban Demcsák Zsuzsa ittas vezetése. Ahogy azt a %% elsőként megírta, a műsorvezetőt hétfő este 11 óra körül a rendőrök állították félre, mert a buszsávban ment.

Lapunk információi szerint nem csak az volt a gond, hogy a műsorvezető megszegte a közlekedés szabályait azzal, hogy a buszsávban haladt. Úgy tudjuk, ismét ittasan ült a volán mögé.

Failoni Donatella és Oszter Sándor

A házaspár komolyan veszi a házassági esküjét, valóban mindenben egymás mellett állnak, sőt még utánozzák is a másikat.

Először Oszter Sándor hajtott neki ittasan egy pláza mélygarázsában lévő oszlopnak, amiért a jogerős ítélet szerint 450 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Majd az ítélethirdetéssel majdnem egy időben felesége, Donatella is ittasan vezetett: 2017 februárjában nekikoccant egy autónak az Istenhegyi úton.

Ambrus Attila

A Viszkist tavaly júniusban kapcsolták le a zsaruk, amikor két pálinka elfogyasztása után volán mögé ült. A jogosítványát rögtön elvették, és eljárás indult ellene.

Beismerte, hogy hibázott, méltányossági kérelmet nyújtott be a bíróságra, ám hiába: a hatóságokat még veszélyeztetett terhes felesége sem tudta meghatni. Végül idén májusban visszakapta a jogosítványát, ám az autó nélküli időszak egymillió forintjába került.

Curtis

Curtis 2016 elején ittas állapotban egy oszlopnak ütközött az autójával. A rapper a szokásos pénzbírságot és a vezetéstől való eltiltást kapta büntetésül, ráadásul az is kiderült, hogy nem csak ivott, hanem kokaint is fogyasztott a vezetés előtt.

Tavaly decemberben újra bajba került: Újpesten okozott balesetet a barátnője, ám rejtélyes módon mégis Curtis menekült el a helyszínről, még mielőtt a rendőrök kiértek volna.

Stohl András

A színész botránya szólt talán a leghangosabbat. 2010. május 8-án ittasan és kábítószer hatása alatt okozott közúti balesetet, amikor épp a színházból hazafelé tartott a kocsijával.

Egy ponton áthajtott a szemközti sávba, és két autóval is összeütközött. A balesetben egy ember könnyebben, egy idős ember, Kaincz Pali bácsi súlyosan megsérült. Stohl Andrást a bíróság 2011. márciusában első fokon két év és négy hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek letöltését október 5-én kezdte meg. 2012. március 5-én öt hónap után feltételesen szabadult.

Zámbó Krisztián

Jimmy fia is törvényen felülinek képzelte magát, amikor 2017-ben bódult állapotban ült autóba, és áthajtott a piros lámpán.

Szerencsére épp senki nem járt arra, leszámítva a zsarukat, akik lekapcsolták a legidősebb Zámbó fiút, akit később pénzbüntetéssel és jogosítványa bevonásával sújtott a bíróság.

És ezeket olvastad már?