SZTÁRDZSÚSZ

„Nem kell a kamu” – Besokallt és kifakadt a magyar énekesnő

Rengeteg fiatal szenved önkép- és testképzavarban, amire hatással van az is, hogy az interneten szinte kizárólag csak megszerkesztett és retusált fotóval találkoznak. Eltüntetik a bőrhibákat, a narancsbőrt, és a valóságtól nagyon távol álló filterekkel szerkesztik meg a képeket, így „verik át” a követőket. Most a hazai sztárvilág szépségei szólaltak fel a témában.
  • Szerző: ripost

Kárpáti Rebeka narancsbőrös combját mutatta meg

A TV2 műsorvezetője hosszas bejegyzésben írt arról, hogy ő sem tökéletes.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Többnyire csak profi fotós által készített előnyös képet láttok rólam/másokról az Instagramon. Ne higgyétek, hogy nekünk nincsenek hibáink. Nekem is narancsbőrös a combom, striás a fenekem, szabálytalan a fogam, itt van még a keratosis pilaris is, és volt, hogy negyed ennyi hajam volt, mint most. (…) Szeretném, ha tudnátok, szuperek és különlegesek vagytok minden egyediségetekkel együtt” – írta Rebeka.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rebeka Karpati (@rebekarpati) által megosztott bejegyzés

Tóth Gabi szerint fontos, hogy ne fedjük el a valóságot

Az énekesnő szerint nagyon fontos, hogy sose fedjük el teljesen a valóságot, kívül-belül adjuk mindig önmagunkat, és ne bújjunk „maszkok” mögé.

„Nem minden az, aminek látszik. Én is imádom a szép képeket, szeretek szerkeszteni minimálisan! De fontos, hogy ezek nélkül is tudjunk tükörbe nézni” – fogalmazott Gabi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

tothgabi (@tothgabi) által megosztott bejegyzés

Nagy Bogi szakemberhez fordult

A 18 éves énekesnő a -nak vallotta be, hogy részben a közösségi médiát okolja a testképzavara miatt. Ezeken a felületeken egy-két trükköt bevetve bárki tökéletesen nézhet ki.

„Már általános iskolában is voltak pszichés tüneteim, ha nagy volt rajtam a nyomás. Ráadásul nagyon sokat használom a közösségi médiát, ahol mindenki tökéletesnek látszik. Az utóbbi időben azt vettem észre magamon, hogy stresszevő lettem” – fogalmazott Bogi, aki bulimiás tünete miatt szakemberhez is fordult.

Fotó: Instagram

Singh Viki besokallt a szétfilterezett fotóktól

A Dancing with the Stars énekesnője mindig a természetesség mellett teszi le a voksát. Régóta élharcosa, hogy a nők vállalják saját arcukat, és ne az applikációk által kreált hibátlan külsővel posztolják fotóikat.

„Én is szoktam szerkeszteni a képeimet, de azt látom, hogy itt már nem erről van szó. Sokan új fejet szerkesztenek maguknak, és ez nagyon rossz irány. Végül már csúnyának és boldogtalannak láttam magam. Na, ez az, ami árt, nem szabad hagyni, és észre kell venni, hogy szemfényvesztés.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

????? ???? (@singhvikiofficial) által megosztott bejegyzés

Alicia Keys a #nofilter szimbóluma

A többszörös Grammy-díjas énekesnő immáron négy éve nem sminkeli magát. Ez a fogadalma világméretű kihívássá nőtte ki magát. „Egyszerűen belenézek a tükörbe és a valódi önmagamat látom” – nyilatkozta még 2017-ben egy havilapnak Alicia, akit a #nofilter trend szimbólumaként tartanak számon.

Alicia Keys (aliciakeys / 28.12.2019): ReflectingSupplied by Instagram.com/face to face December 31, 2019 instagram

 

És ezeket olvastad már?