SZTÁRDZSÚSZ

Nem kaptunk jó híreket Törőcsik Mariról

Bár a kórház dolgozói mindent megtesznek majd, nem lesz könnyû a legendás színmûvésznő karácsonya.
  • Szerző: bdf

Nem töltheti otthon a szentestét Törőcsik Mari! A nemzet színészének állapota nem engedi meg, hogy velemi otthonában karácsonyozzon.

Az orvosok a kórházban tartják az ünnepekre és mindent megtesznek, hogy a legendás színésznő a körülményekhez képest a lehető legjobban érezze magát - írja a Blikk.

A kétszeres Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színésznő, kisebb-nagyobb megszakításokkal, már az év eleje óta kórházban van. Először szeptemberben engedték haza Törőcsiket egy tüdőgyulladást követően, ám otthonában balesetet szenvedett, így hamar visszakerült. Majd októberben a Nemzeti Színház és a család tájékoztatta az MTI-t, hogy a színésznő kikerült az intenzív osztályról, állapota fokozatosan javul.

Azt nem tudni, hogy ez változott-e az elmúlt hetekben, de novemberben, 82. születésnapján kollégái köszöntötték. A Nemzeti Színház társulata ajándékot küldött Törőcsiknek, Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György telefonon köszöntötte fel az Úri muri című előadás próbájáról. Törőcsik Mari pedig üzent is a társulatnak a kórházból.

"A Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt, az ágyban fekszem és beszélek."

Annyi szeretetet kaptam tőlük, ami életben kell hogy tartson. Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok.