SZTÁRDZSÚSZ

Nem kaptunk jó híreket Törőcsik Mariról

Bár a kórház dolgozói mindent megtesznek majd, nem lesz könnyû a legendás színmûvésznő karácsonya.
  • Szerző: bdf

Nem töltheti otthon a szentestét Törőcsik Mari! A nemzet színészének állapota nem engedi meg, hogy velemi otthonában karácsonyozzon.

Az orvosok a kórházban tartják az ünnepekre és mindent megtesznek, hogy a legendás színésznő a körülményekhez képest a lehető legjobban érezze magát - írja a Blikk.

A kétszeres Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színésznő, kisebb-nagyobb megszakításokkal, már az év eleje óta kórházban van. Először szeptemberben engedték haza Törőcsiket egy tüdőgyulladást követően, ám otthonában balesetet szenvedett, így hamar visszakerült. Majd októberben a Nemzeti Színház és a család tájékoztatta az MTI-t, hogy a színésznő kikerült az intenzív osztályról, állapota fokozatosan javul.

Azt nem tudni, hogy ez változott-e az elmúlt hetekben, de novemberben, 82. születésnapján kollégái köszöntötték. A Nemzeti Színház társulata ajándékot küldött Törőcsiknek, Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György telefonon köszöntötte fel az Úri muri című előadás próbájáról. Törőcsik Mari pedig üzent is a társulatnak a kórházból.

"A Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt, az ágyban fekszem és beszélek."

Annyi szeretetet kaptam tőlük, ami életben kell hogy tartson. Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok.

És ezeket olvastad már?